U nedelju 29.05. u 15h u Nišu igra se poslednje kolo SAAF Superlige i to međudivizijskim mečevima između grupa Sever i Jug u kome „Indiansi“ gostuju ekipi „Imperatora“ iz Niša. Ovo će biti prvi meč u istoriji ova dva kluba.

Nakon velikog zapleta u prošlom kolu „Indiansi“ su i pored poraza od Kleka i dalje u igri za jedno mesto u plejofu. Ekipa je usled velike fizičke i psihičke istrošenosti nakon meča od prošlog vikenda ali i događaja oko meča dobila slobodno do srede jer će imati samo nedelju dana pauze između dva, kako se ispostavilo, veoma važna meča. Ovo će biti prilika za prvo odmeravanje snaga sa jedne strane, ekipe koja se bori za mesto u plajofu i kojoj je meč od velike važnosti i sa druge strane ekipe koja je izgubila sve šanse za plejof i koja će igrati rasterećeno.

Za razliku od ekipe „Indiansa“, koja se nije sastajala sa ekipom Imeratora, neki igrači „Indiansa“ jesu. Ivo Puljizević FB i WR, pojačanje iz novosadskih „Dukesa“ ima iskustva sa ekipom iz Niša: „Dug je put od Novog Sada preko Inđije i onda na sam jug naše države. Već sam igrao jednom protiv Niša, ali dok sam bio u ekipi NS Dukes  ali isto tako znam da ekipa čije boje sada nosim može i mora da pobedi i ostvari željeni cilj. Momci su me na poslednjoj utakmici stvarno iznenadili. Do sada je uvek bio prisutan timski duh, ali je u poslednjoj utakmici pobedio. Svi su dali svoj maksimum i ostavili srce na terenu. Sada nam ostaje samo jedno, pobeda. Ekipa Niša jeste poslednja na tabeli Divizije Jug, ali isto tako sam kroz sportski zivot naučio da nikada ne treba uzimati pobedu pre odigravanja utakmice. Očekivanja mislim da su vise nego jasna. Indiansi putuju u Niš da sruše Imperiju.

Centar Indiansa, Đorđe Vasić je siguran u pobedu: „Gostujemo Imperatorima iz Niša, ekipi koja ove sezone barem po prikazanoj igri i rezultatima ne bi trebalo da bude veliki zalogaj za Indianse. Uprkos porazu koji smo doživeli u Zrenjaninu i tenzijama kojima je doprinelo loše suđenje na toj utakmici uveren sam da se ekipa stabilizovala i da spremno dočekujemo poslednje kolo. Međudivizjski dueli severa i juga doneće dosta toga, a kao najvažnije odluku o tome ko je i poslednji učesnik play off-a. Nema opuštanja, pružicemo igru i ponašacemo se kao da je sezona tek počela ali se nadam da će rasplet u ostalim utakmicama biti povoljan za nas i da cemo se radovati ulasku u plejof.

SUPERLIGA 2011 – DIVIZIJA SEVER
POZICIJA
TIM
SKOR
PF : PA
%
1
KNIGHTS KLEK
5 : 0
174 : 98
1.000
2
MAMMOTHS KIKINDA
3 : 2
88 : 88
0.600
3
INDIANS INĐIJA
2 : 3
117 : 93
0.400
4
GROFOVI NOVI KNEŽEVAC
2 : 3
108 : 114
0.400
5
LEGIONARI SR.MITROVICA
2 : 3
81 : 90
0.400
6
SPARTANCI SUBOTICA
1 : 4
76 : 153
0.200