U 5. kolu Sportklub Superlige Srbije „Indiansi” su poraženi na gostovanju u Pančevu. Ekipa „Panthers” slavila je rezultatom 35:14.

Gosti iz Inđije su otvorili utakmicu tačdaunom Darela Tejta, pokazavši već tada da ih na terenu Sportskog centra „Mladost” zanima samo pobeda. Međutim, nedugo zatim ih je greška koštala primljenih poena, pošto je posle lošeg snepa najsnalažljiviji bio Luis Korum, koji je došao do nje i zabeležio tačdaun za domaći tim. Obzirom da pretvaranje nije uspelo, „Indiansi” su prvu deonicu završili minimalnim vođstvom, koje je moglo da bude i veće da su realizovali pokušaj fild-gola sa oko 30 jardi.

Ovi potezi su pomogli Pančevcima da se vrate u meč, pa su od tog trenutka zaigrali mnogo bolje. Usledio je tačdaun Marka Sovilja trčanjem, kojim su domaćini došli do prednosti koju su sačuvali do kraja prvog poluvremena.

Inđijci se ipak nisu predavali, a poslednji otpor usledio je u trećoj četvrtini, kada su preko kvoterbeka Blera Bleka došli do izjednačenja, najavivši neizvesnu završnicu. Međutim, do nje ipak nije došlo.

„Panteri” nisu „Indiansima” dozvolili da naprave iznenađenje, već su pojačali ritam u polednjoj četvrtini. Dok je odbrana bila neprelazna, napad je samo u tom periodu postigao više tačdaunova nego u prethodna tri, pa je domaći tim na kraju ipak zabeležio ubedljivu pobedu.

Panthers - Indians - 2
Photo: Pančevo Panthers

Pobedom nad ekipom „Indiansa”, Pančevo „Panteri” osigurali su opstanak u Sportklub Superligi, ali i najavili da će u poslednja dva kola vrebati priliku da se domognu četvrte pozicije, koja bi ih odvela u plej-of.

Sledeća utakmica „Indiansa” igraće se u Mladenovcu, za vikend 7 / 8. jun, gde ih očekuje duel sa ekipom „Forestlanders”.

Kretanje rezultata:

Stadion: SC Mladost
Gledalaca: oko 500

Pančevo Panthers – Inđija Indians 35:14 (6:7, 8:0, 0:7, 21:0)

I četvrtina
0:7 – Darel Tejt, trčanje 1 jard; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT
6:7 – Luis Korum, vraćanje fambla

II četvrtina
14:7 – Marko Sovilj, trčanje 5 jardi; Korum pretvaranje za 2 poena

III četvrtina
14:14 – Bler Blek trčanje 5 jardi; Dimitrijević uspešan PAT

IV četvrtina
20:14 – Šird, trčanje 5 jardi; neuspešan PAT
28:14 – Korum trčanje 6 jardi; Bratislav Bošnjak pretvaranje za 2 poena
35:14 – Šird pas 13 jardi ka Zoranu Todoroviću; Zubović uspešan PAT

Preuzeto i prilagođeno sa SAAF.rs