Juniori „Indiansa“ postali su vicešampioni Srbije nakon što su finalu Juniorske lige Srbije igubili od kragujevačke ekipe „Wild Boars“ rezultatom 19:0. Osvajanjem srebrne medalje, KAF „Indians“ ostvario je jedan od svojih najvećih uspeha u istoriji kluba.

Kao i većina finalnih utakmica, i ova na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu bila je tvrda i napeta. Prva četvrtina protekla je u nerealizovanim napadima na obe strane, zahvaljujući stamenim odbranama oba tima, a najbliži pogotku bili su upravo „Indiansi“ na kraju prvog dela igre. Gosti iz Inđije došli su do lopte na polovini terena, zahvaljujući spretnoj reakciji odbrane koja je isforsirala fambl prilikom trčanja Nikole Simovića iz „Divljih veprova“. Usledilo je nekoliko akcija trčanjem, posle kojih su „Indiansi“ došli na 2-3 jarde od end zone protivnika, ali nisu uspeli da poentiraju.

Ovaj nerealizovani napad svakako je psihološki uticao na igrače „Indiansa“ u preostalom delu meča, međutim, i domaćini su „otvorili“ utakmicu i individualnim akcijama, pre svih Đorđa Petrovića na poziciji raninbeka, ali i Nikole Simovića, inače standardnih članova seniorske i juniorske reprezentacije Srbije. Oni su uglavnom trčanjima, bez kvoterbeka u napadu, direktnim snepom ka raninbeku, uspevali da „osvajaju“ teren i veliki broj istrčanih jardi, da bi na kraju i prvi postigli tačdaun.

Sličan scenario viđen je i u drugom poluvremenu finalne utakmice, naročito u trećoj i u prvoj polovini poslednje četvrtine, u kojima su domaći na isti način postizali poene. Tek pri kraju utakmice, kada je pobeda bila izvesna, „Veprovi“ su ponovo uveli na teren kvoterbeka i sa nekoliko različitih akcija i formacija pokušali da osvojaju jarde, međutim takav stil igre nije im donosio uspeha.

JLS 2013 - Finale 2

Nesigurnost u napadu „Indiansa“, više nekompletiranih pasova, kao i verovatno najmlađa defanzivna linija „Indiansa“ u ligi koja nije uspela da odoli iskusnom Đorđu Petroviću i Nikoli Simoviću, razlozi su prvog poraza igrača u bordo-belim dresovima u Juniorskoj ligi Srbije.

Trofej „Veljka Makojevića“ koji i nosi ime po tragično preminulom bivšem treneru i igraču tima iz Kragujevca otišao je tako u ruke „Wild Boarsa“, dok su se „Indiansi“ okitili srebrnim medaljama i u svoje vitrine doneli još jedan pehar i odličje.

Osvajanjem vicešampionske titule u Fleg ligi Srbije, plasmanom seniorskog tima u Superligu Srbije i osvajanjem drugog mesta u juniorskom prvenstvu, „Indiansi“ su upisali najuspšeniju sezonu i takmičarsku godinu u svojoj istoriji.

KAF Indians čestita ekipi „Wild Boarsa“ na fer-plej igri i na osvojenom trofeju u Juniorskoj ligi Srbije.

Tok meča

Wild Boars Kragujevac – Indians Inđija 19:0 (0:0, 6:0, 7:0, 6:0)

I četvrtina – bez pogotka

II četvrtina
6:0 – Đorđe Petrović, trčanje 24 jarde; izblokiran PAT

III četvrtina
13:0 – Nikola Simović, trčanje 1 jard; uspešan PAT

IV četvrtina
19:0 – Đorđe Petrović, trčanje 7 jardi; izblokiran PAT

JLS 2013 - Finale 3