Dvadesettrogodišnji Amerikanac iz Bostona, Pol Luis (Paul Lewis) doputovao je u Inđiju kako bi još jednu sezonu proveo u ekipi „Indiansa“. Nakon vrlo uspešne prethodne sezone, Pol se vraća da bi dovršio započet posao i još više unapredio igru tima iz Inđije.

Jedan od najkorisnijih igrača „Indiansa“ u sezoni 2012. bio je nesumnjivo Pol Luis. S toga i ne iznenađuje odluka uprave kluba da zadrži ovog mladog i talentovanog igrača u svojim redovima, pogotovo ako se na to doda i činjenica da su i domaći igrači bili zadovoljni radom i znanjem koje im je Pol preneo.

Statistika igre Pola Luisa u sezoni 2012. izgleda ovako:

  • 6 presečnih pasova
  • 89 obaranja
  • 600 uhvaćenih jardi
  • 9 tačdaunova
  • 4 iznuđena fambla i
  • 4 blokirana šuta.

Povodom povratka u inđijski tim, Pol je izjavio da je veoma uzbuđen i da su saigrači i ujedno njegovi prijatelji van terena, odnosi koje je ovde stvorio, presudna stvar zbog koje se vraća u Srbiju.

– Stvarno sam mnogo uzbuđen zbog povratka. Oduvek sam se osećao kao deo velike porodice ovde, gde me svi tretiraju sa mnogo poštovanja. Iskreno verujem da će ove godine talenat igrača biti mnogo bolje ispoljen – kaže Pol Luis, osvrnuvši se i na ostale importe i sastav tima:

– Ove godine su importi na višem nivou nego što je ikad ranije viđeno u „Indiansima“! Imajuću u vidu tu činjenicu, kao i sastav i formu ostatka tima i domaćih igrača, imam zaista velika očekivanja u ovoj sezoni. Prošle godine tim nije bio u najboljoj formi, a imali smo skor 8-1. Ipak, moraćemo naporno i mnogo više da radimo, da nastavimo tamo gde smo stali, kako bi ekipa bila tamo gde i pripada, u najvišem rangu takmičenja – tvrdi Pol i dodaje da se uželeo svojih saigrača.

– Stvarno mi je sve nedostajalo, naša druženja, i to je isto jedan od razloga zbog kog sam se vratio. A kad se vratim, prvo što ću uraditi je što ću kupiti sladoled u poslastičarnici.

Pol Luis je u osnovi defanzivni bek i lajnbeker (DB/LB), a pre dolaska u Inđiju, igrao je na poziciji fri sejftija (free safety) i strong sejftija (strong safety). Takođe, može da vraća kik-of i pant. U sezoni 2008. igrao je i na poziciji kornerbeka.

Svoju karijeru najduže je proveo u ekipi Državnog univerziteta Vorčester, a pre dolaska u Srbiju, pohađao je letnje kampove u različitim gradovima, posvećujući svoj rad pre svega mladim talentima.