Pripreme mlađih selekcija „Indiansa“ startuju 30. juna, s ambicijom da i ove godine, kao i prethodne dve, budu deo zvaničnih takmičenja Srpske asocijacije američkog fudbala.

Juniorski tim „Indiansa“ pre dve godine je osvojio vicešampionsku titulu, a „youth“ selekcija se prošle godine prvi put takmičila u svom rangu. Oba tima su u sezoni 2014. godine dosegla do polufinala (plej-ofa), a slične ambicije postoje i ove. Stalnim radom s mlađim uzrastima, klub već godinama unazad ima stabilnu bazu mladih i trofejnih igrača, što je ove godine materijalizovano novom titulom šampiona Srbije u fleg fudbalu.

Zajedničke pripreme dečaka i momaka uzrasta od 13 do 19 godina, ali i svih drugih zainteresovanih koji žele da napreduju i uče o američkom fudbalu, počinju 30. juna i trajeće tokom letnjeg perioda u tri faze. U prvoj dvonedeljnoj fazi će igrači raditi na kondiciji i poboljšanju fizičke snage, nakon čega sledi rad na tehničkim detaljima igre i uigravanje tima. U završnom periodu priprema igrači će uigravati akcije i eventualno odigrati prijateljski meč.

Nosilac tima i glavni trener koji će predvoditi mlađe selekcije kroz pripremne faze biće glavni trener seniora Džejms Fejed, dok će njegovi pomoćnici biti Ivan Prskalo (raninbek i glavni trener fleg selekcije), Vladimir Ikraš (defanzivna i ofanzivna linija) i Radomir Nikolić, sejfti i kapiten seniorske ekipe, koji će raditi na sticanju kondicije i fizičke snage.

„Youth“ selekciji mogu da se priključe svih dečaci uzrasta od 13, 14 i 15 godina, dok će u juniorima igrati momci od 16 do 19 godina. Treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom od 20 časova na terenu OŠ „Jovan Popović“, a ponedeljkom, sredom i petkom od 20 časova u Klubu dizača tegova „Kamen“ u Lameli (Blok 44). Treninzi su besplatni, a članarina ili bilo kakva nadoknada klubu ne postoji, osim teretane koju igrači plaćaju simboličnih 500 dinara mesečno.

Više detalja možete pronaći na našim posebno uređenim stranicama u okviru sekcije „Juniori“:

Najčešća pitanja >>
Treninzi >>