Ove subote,  28.03.2009. godine, na terenu OŠ „Jovan Popović“ u 15 časova startuje ovogodišnja Superliga u američkom fudbalu u organizaciji Srpske Asocijacije Američkog Fudbala. U prvom kolu Superlige Indiansima na noge dolaze „Lavovi“ iz Vršca. Vrščanima je ovo biti prva utakmica ove godine u svakom smislu pošto nisu imali pripremnih utakmica, dok je domaća ekipa u pripremnom periodu bila vrednija i odigrala je dve pripremen utakmice protiv Mladenovca i Sombra. Klub Inđija Indians poziva sve da dođu u subotu na teren i uživaju uz domaći američki fudbal.

Prenosimo izjavu Glavnog trenera Indiansa Igora Hofmana koju je dao za sajt SAAF Superlige.

Darko Nikolić: Kakva je atmosfera u ekipi uoči starta nadmetanja i koje su dobre strane koje je stručni štab uočio pred početak Superlige?

Igor Hofman: Atmosfera je sasvim korektna. Svesni smo svojih i dobrih i loših strana. Dobre strane su te što nemamo imperativ pobede i što ćemo igrati rasterećeni kao i to da imamo dosta mladih i vrlo talentovanih igrača. Nadamo se dobrim utakmicama protiv ekipa koje su na nasem nivou igre.

Darko Nikolić: Prva utakmica u novoj sezoni je duel sa Vršcem. Ima li favorita, i šta je ono na šta će Indiansi najviše obratiti pažnju?

Igor Hofman: Iskreno, ne znam nista o Vršcu. Iz tog razloga mi ćemo pre svega gledati sebe i pokusati da broj naših grešaka svedemo na minimum i tim putem ostvarimo povoljan rezultat. Ne bih mogao istaći favorita pred ovu utakmicu jer nemam parametar na osnovu koga bih mogao bilo šta analizirati i iz toga izvući neki zaključak. Neka bude dobra utakmica i neka pobedi bolji.

Parovi I kola SAAF Superlige

I KOLO

28. mart (15:00h) – Inđija : Vršac

28. mart (15:00h) – Sombor : Niš

29. mart (14:30h) – Obrenovac : Novi Sad

29. mart (15:00h) – Beograd : Sremska Mitrovica

– Jagodina slobodna