Kao i do sada i ove jeseni SAAF nastavlja sa jesenjim takmičenjima.

Pored seniorskog flega, proteklog vikenda startovala je i Juniorska Liga Srbije. Meridian Indianse čeka meč prvog kola narednog vikenda, o čemu ćemo naknadno pisati. Zatim, u planu je takozvani „try out“ za seniorsku reprezentaciju Srbije, nakon čega će se pristupiti pripremama za predstojeće kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo. Reprezentaciju Srbije očekuje najpre pripremni kamp, a zatim i okršaji sa reprezentacijama Češke i Francuske.

Trenutno ćemo se zadržati na senirskoj fleg ligi gde Indiansi već godinama dominiraju. Istina, prethodne sezone se po prvi put desilo da Indiansi nisu podigli pobednički pehar namenjen šampionu. To dovoljno govori o sve većem interesovanju za fleg fudbal ali i o napretku ovog sporta u Srbiji generalno. Tim iz Inđije će sa klupe i ove godine predvoditi Ivan Prskalo.

Kako on sam kaže, vreme je da se nivo igre podigne na viši nivo kako bi ekipa uspela da se domogne zlata još jednom. Tome u prilog govori i roster Indiansa na kojem će se naći braća Stefan i Aleksandar Borković. Pored njih dvojice, perspektivni Aleksandar Živanović i Miloš Katić su takođe predviđeni kao nosioci igre. Bez sumnje, ovaj roster je daleko jači od prošlogodišnjeg i niko u klubu ne sumnja u novi uspeh Indiansa u seniorskoj fleg ligi.

Prvi turnir grupe „Sever“ startuje u nedelju, 22. septembra u Inđiji. Indiansi će biti domaćini na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ a početak turnira zakazan je za 16:00.

Pored tima iz Inđije, grupu Sever čine: Novi Sad Wild Dogs, Beograd Blue Dragons i Novi Beograd Orlovi. Titulu u novoj sezoni brani ekipa Angel Warriors iz Čačka.