Pionirska fleg liga Srbije za uzrast dečaka i devojčica do 15 godina startuje ovog vikenda održavanjem turnira u Kikindi i Kraljevu u okviru grupa Sever i Jug. Turnir grupe Centar odložen je za naredni vikend.

Nakon početno prijavljenih 16 ekipa, najpre su odustali „Panthersi” iz Pančeva i „Imperatori” iz Niša, a potom i „Sharksi” iz Šapca. Tako će se, umesto 16, u ovom rangu nadmetati 13 ekipa podeljenih u tri grupe: Sever, Centar i Jug.

Grupu Sever čine „Indiansi” iz Inđije koji su i branioci titule, zatim „Sirmium Legionaries” iz Sremske Mitrovice, „Celtisi” iz Sombor i „Mammothi” iz Kikinde, koji će biti domaćini prvog takmičarskog turnira.

– Ovo je za većinu mojih igrača prvi turnir na kojem će učestvovati. Pripremali smo se od decembra, kako bi sve došlo na svoje. Očekujem dobre poteze svih podmladaka koji dolaze u subotu na turnir. Nadam se da će vremenske prilike biti prihvatljive, kako bi svi pokazali šta su uradili u pripremnom periodu, a od svojih igrača i sticanje novog iskustva za turnire koje slede – izjavio je Branislav Fekete, kvoterbek kikindske ekipe i glavni trener fleg tima.

Turnir će se održati u subotu 9. aprila na pomoćnom terenu OFK „Kikinda” s početkom u 14.00 časova.

U grupi Jug našli su se „Black Hornetsi” iz Jagodine, „Wild Boarsi” iz Kragujevac, „Golden Bearsi” iz Bora i „Royal Crowns” iz Kraljeva koji će organizovati prvi turnir umesto Bora.

Ovaj turnir održaće se u nedelju 10. aprila od 11.00 sati, a na pomoćnom terenu FK „Mangohrom” u Kraljevu.

Podsetimo, takmičenje u Pionirskoj fleg ligi Srbije (U15) je turnirskog tipa. Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira grupe Centar, odnosno četiri turnira za grupe Sever i Jug, sastaće se na finalnom turniru koji je predviđen da se održi 18/19. juna, i boriće se za naslov držanog prvaka u ovoj kategoriji. Pravo nastupa za svoje ekipe u ovom takmičenju imaju devojčice i dečaci rođeni 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006. godine.