Druga faza priprema američkih fudbalera „Indiansa”, koja se bazira na razvijanju tehničkih elemenata igre, počela je prošlog vikenda u zatvorenom prostoru, u balonu sa veštačkom travom.

Posle skoro dva meseca intenzivnih kondicionih treninga na terenu kod OŠ Jovan Popović, popularno nazvanom „Bronx field”, i kratke pauze zbog novogodišnjih i božićnih praznika, igrači KAF Indians nastavili su sa pripremama za nastupajuću sezonu. Druga faza priprema bazirana je na uigravanju igrača i razvijanju i usavršavanju tehnike. Kao i prošle godine, drugi deo priprema odvija se u zatvorenom prostoru, u balonu sa veštačkom travom.

Treninzi se održavaju svakog vikenda, subotom i nedeljom, od 16:00. Pored standardnih igrača koji su redovni na treninzima, u proteklom periodu javio se i veći broj novih momaka koji žele da se aktivno priključe timu. Rad sa njima zahteva poseban tretman, ali sudeći po dosadašnjem iskustvu, svi oni su se lako i veoma brzo upoznali sa igrom i prilagodili načinu treniranja, što je ujedno poziv i drugim momcima da se priključe timu „Indiansa”.

Uprava kluba poslednjih nedelja intenzivno radi na reševanju pitanja prvog trenera ekipe i u najskorije vreme bi trebalo da se zna ko će voditi „Indianse” kroz nastupajuću sezonu.