Juniori „Indiansa“ slavili su posle prve utakmice u novoj sezoni Juniorske lige Srbije. Protivnik u 1. kolu bila je ekipa „Wild Dogs“ iz Novog Sada. Rezultat na kraju meča – 26 : 12.

„Indiansi“ su se u meču protiv Novosađana, među kojima je bilo nekoliko prošlogodišnjih saigrača, pokazali kao dominantniji protivnik, iako sa nešto „kraćim“ rosterom u odnosu na goste. Kvoterbek Milan Jeftić odlično je predvodio svoju ekipu pre svega pas igrom – od četiri postignuta tačdauna, tri su realizovana upravo uspešnim dodavanjem i hvatanjem odličnih hvatača Stefana Borkovića i Uroša Vučurovića.

Ipak, to nije bila jedina prednost „Indiansa“. Igra trčanjem bila je takođe upečatljiv deo prve ovosezonske pobede, u kojoj se naročito istakao tokom celog meča raninbek Filip Turčinović značajnim brojem pretrčanih jardi.

Igru „Indiansa“ obeležila je i sigurna i koncentrisana odbrana koja je sa nekoliko presečnih pasova protivnika učinila meč vrlo dinamičnim i uzbudljivim.

„Indiansi“ su u svakoj četvrtini postigli po jedan tačdaun, dok su „Wild Dogsi“ prve poene stekli u trećem nastavku meča. Pogotke za njih upisali su Miroslav Stanković i Filip Krneta, obojica trčanjem.

Foto: Alex Romanjski

Tok meča (6 : 0 / 7 : 0 / 7 : 6 / 6 : 6)

I četvrtina
6 : 0 – Milan Jeftić pas 45 jardi ka Stefanu Borkoviću; neuspešno pretvaranje za dva

II četvrtina
13 : 0 – Milan Jeftić pas 32 jarde ka Urošu Vučuroviću; Aleksandar Perać PAT

III četvrtina
20 : 0 – Milan Jeftić pas 31 jarda ka Urošu Vučuroviću; Aleksandar Perać PAT
20 : 6 – Miroslav Stankić trčanje 4 jarde; neuspešno pretvaranje za dva

IV četvrtina
26 : 6 – Milan Jeftić trčanje 1 jarda; neuspešno pretvaranje za dva
26 : 12 – Filip Krneta trčanje 8 jardi; neuspešno pretvaranje za dva

Naredni protivnik „Indiansa“ je sremskomitrovačka ekipa „Sirmium Legionaries“, a taj meč prema rasporedu treba da se odigra 4. ili 5. oktobra, takođe na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Nakon 1. kola, u grupi „Sever“ lidersku poziciju imaju „Vukovi“ iz Beograda ispred „Indiansa“, zbog bolje gol razlike, dok su u grupi „Jug“ trenutno na 1. mestu „Angel Warriorsi“ iz Čačka.

Kompletan pregled rezultata 1. kola i tabele možete pogledati na našim stranicama:

Foto: Alex Romanjski