U nedelju, 17. juna, ekipa KAF „Indians“ odigrala je prijateljski pripremni meč u Sremskoj Mitrovici protiv domaćeg tima. Samo nedelju dana pred najvažniji meč u sezoni, ostvarili su pobedu rezultatom 14:25 protiv novog superligaša, „Sirmium Legionaries“.

S obzirom na to da je od poslednje odigrane utakmice u ligi protiv ekipe iz Mladenovca prošlo više od tri nedelje jer zemunski „Gorštaci“ nisu ni igrali prvenstvenu utakmicu, ekipa „Indiansa“ je u nedelju odigrala prijateljski, pripremni meč protiv mitrovačkih „Legionara“. Mitrovčani su sezonu i takmičenje u grupi „Sever“ Prve lige Srbije završili, a nakon istupanja iz daljeg takmičenja Sombor „Celtisa“, i zvanično su postali novi prvoligaši.

„Indiansi“ su stoga protekli vikend iskoristili kako bi kombinovali i isprobavali nove akcije. Može se reći da su inđijski američki fudbaleri gotovo celi meč kontrolisali igru.

Drugo poluvreme je odigrao drugi tim koji je bio odličan. Milan Jeftić, mladi kvoterbek „Indiansa“, postigao je svoje prve poene za „Indianse“ trčanjem od 4 jarde, a pored toga imao je nekoliko uspešnih pasova.

Vreme je bilo izuzetno toplo, te su samim tim i uslovi za igru bili teški. Iako je utakmica bila prijateljska i bez takmičarskog značaja, tradicionalno sportsko rivalstvo ove dve ekipe bilo je u pojedinim momentima obeleženo grubim potezima i nepotrebnim provokacijama.

„Indiansi“ svoj poslednji i najvažniji meč u sezoni igraju u nedelju, 24. juna na Gradskom stadionu u Inđiji protiv trenutno prvoplasirane ekipe „Imperatori“ iz Niša. Za plasman u Superligu Srbije neophodna je pobeda sa više od 6 poena razlike, te će podrška domaće publike i svih poštovalaca ovog kluba i sporta biti više nego potrebna.