U 10. kolu Prve lige Srbije, grupa „Jug”, ekipa „Indiansa” je pobedila niške „Imperatore” rezultatom 27:25. Ipak, gol razlika ide u korist Nišlija koji su tako uspeli da se kvalifikuju u Superligu Srbije naredne sezone.

Odlučujuća utakmica po obe ekipe završila se u korist „Imperatora”. Nišlije možda jesu rezultatski nadigrane, ali gol razlika od 6+ poena bila je nedostižna za „Indianse”.

„Indiansi” su pokazali izvesnu dominaciju u igri tokom prve dve četvrtine, iako su obe četvrtine obilovale nerealizovanim napadima obe ekipe. Prva dva tačdauna „Indiansi” su ostvarili trčanjem, najpre Pola Luisa 13 jardi, a potom i Krega Hauka 16 jardi. Ipak, pred kraj druge četvrtine Nišlije su smogle snage da se vrate u meč, takođe trčanjem Prajsa Konora (1 jard) i Šejna Vonga (16 jardi), pa se na poluvreme otišlo rezultatom 14:13 (neuspešan šut za esktra poen Nišlija u poslednjem napadu druge četvrtine).

Treća četvrtina počela je fantastičnim kick-off returnom Gorana Zeca koji je tako „Indianse” odlepio na 8 poena razlike, uz uspešan PAT Vladimira Dimitrijevića. Odmah potom „Imperatori” realizuju svoj napad preciznim pasom Prajsa Konora ka Rendiju Feseru koji smanjuju na 21:19. „Indianse” ovaj brzi pogodak nije pokolebao te već u sledećem uzvraćaju na isti način – fantastičnim pasom Filipa Garsije od 10 jardi ka Milanu Zoraji. Neuspešan šut za ekstra poen postavio je rezultat na 27:19, posle čega se završila III četvrtina.

Poslednja četvrtina donela je izvesnu napetost u oba tabora, što se odrazilo i na igru „Indiansa”. Nekoliko nerealizovanih pasova Filipa Garsije ulilo je nesigurnost u redove „Indiansa”, što je dalo zamajac „Imperatorima” u realizaciji njihovog jedinog napada u IV četvrtini. Još jednim odličnim pasom Prajsa Konora ka Rendiju Feseru od 10 jardi rezultat je došao u kritičnu razliku za ekipu iz Inđije. Nišlije su nakon ovog tačdauna pokušali da pretvore, ali neuspešno. Rezultat 27:25.

Iako su imali poslednji napad, „Indiansi” nisu uspeli da poentiraju i dođu do toliko dugo očekivanih 6+ razlike. Mnogo prekida i nerealizovanih pasova „istoplili” su preostalo vreme do kraja utakmice. Poslednji daun nije iskorišćen, a sudija je potom odsvirao kraj meča. Indians – Imperatori 27:25.

Na kraju, uprkos pobedi, gol razlika nije bila dovoljna za plasman domaće ekipe u najviši rang takmičenja.

KAF Indians ovom prilikom čestita ekipi iz Niša na odličnoj sezoni i prikazanoj igri. Takođe, „Indiansi“ se ovom prilikom zahvaljuju brojnoj publici koja je došla na Gradski stadion da bodri svoj tim, kao i svima koji su tokom cele sezone pružali nesebičnu podršku.

Slike sa meča postavićemo uskoro…

Tok meča

INĐIJA, GRADSKI STADION
Vreme početka utakmice: 17.00
Temperatura: 33°C
Gledalaca: oko 700
Sudije: R – Trajković, U – Žarko, HL – Šolajić, LJ – Ribać, S – Merdanović, FJ – Arsenijević, BJ – Ćirić

SEMAFOR

I četvrtina
7:0 – Pol Luis trčanje 13 jardi; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT

II četvrtina
14:0 – Kreg Hauk trčanje 16 jardi; Dimitrijević uspešan PAT
14:6 – Konor Prajs trčanje 1 jard; PAT neuspešan
14:13 – Šejn Vong trčanje 16 jardi; uspešan PAT

III četvrtina
21:13 – Goran Zec kick-off return; Dimitrijević PAT uspešan
21:19 – Konor Prajs pas 14 jardi ka Rendiju Feseru; neuspešan PAT
27:19 – Filip Garsija pas 10 jardi ka Milanu Zoraji; neuspešan PAT

IV četvrtina
27:25 – Konor Prajs pas 10 jardi ka Rendiju Feseru; neuspešno pretvaranje za 2 poena