Proteklog vikenda startovala je Pionirska fleg liga (U15) u grupama Sever i Jug. U grupi koju čine ekipe sa severa uspešan pohod ka odbrani titule imali su aktuelni šampioni „Indiansi” iz Inđije.

Na turniru koji je održan u Kikindi, učestvovale su, pored domaćina, ekipe „Mammoths” i pomenutih „Indiansa”, još i ekipe „Celtis” iz Sombora i „Legionaries” iz Sremske Mitrovice. Sistem takmičenja bio je takav da se svaka ekipe susrela sa svakom. I dok su „Indiansi” zabeležili sve tri pobede, 2. mesto zauzela je ekipe „Celtis” iz Sombora s dve pobede, treći su bili domaćini sa jednom, dok je ekipa iz Sremske Mitrovice turnir završila bez ijedne pobede.

Rezultati:
Inđija Indians – Kikinda Mammoths 46 : 0 (28 : 0)
SM Sirmium Legionaries – Sombor Celtis 0 : 21 (0 : 7)
Kikinda Mammoths – Sombor Celtis 0 : 32 (0 : 18)
Inđija Indians – SM Sirmium Legionaries 40 : 6 (26 : 0)
Sombor Celtis – Inđija Indians 19 : 34 (6 : 27)
SM Sirmium Legionaries – Kikinda Mammoths 7 : 20 (7 : 13)

Svoje utiske sa ovog turnira preneo nam je Branislav Fekete, glavni trener najmlađih „Mamuta”.

– Ceo turnir je protekao u prijateljskoj atmosferi. Naše mlade nade imale su priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih gradova i dele strast prema ovom sportu. Videli su se dobri potezi od strane igrača koji tek treba da daju svoj maksimum na narednim turnirima. Na osnovu toga šta se sve moglo videti na prvom ovogodišnjem turniru, sigurno nas očekuje zanimljiva pionirska liga.

Lep dan bez kapi kiše koja je bila najavljena za subotu, upotpunio je ovu lepu sliku sa turnira, a turnir je imao i memorijalni karakter, u čast nesrećno nastradalog igrača „Mammothsa”.

– Zbog sprečenosti i tesnog rasporeda, nismo imali priliku da ranije organizujemo treći po redu memorijalni turnir posvećen našem tragično nastradolom saigraču Renatu Vukoviću, koji je bio jedan od poginulih u požaru u diskoteci „Kontrast” u Novom Sadu. Zbog toga smo odlučili da ovaj turnir bude takav, i da simbolično proglasimo osvajače prvog, drugog i trećeg mesta, kao i najboljeg igrača odbrane i napada.

A u glasanju trenera za najboljeg igrača napada proglašen je kvoterbek ekipe „Indiansa” Stefan Zarić, dok je za najbolju igračicu odbrane izabrana Nadežda Vuković iz ekipe „Mammoths”.

Drugi turnir grupe Sever zakazan je za vikend 23/24. aprila u Somboru.