Fleg tim „Meridian Indians” odbranio je titulu šampiona Srbije, pošto je u Kraljevu, na finalnom turniru, pobedio oba svoja rivala – najpre „SBB Vukove” sa 18 : 12, a potom i domaćine, ekipu „Royal Crowns” sa 21 : 7. Za najboljeg trenera proglašen je Ivan Prskalo, glavni strateg „Indiansa”.

Jedini klub čija se ekipa plasirala svake godine na finalni turnir fleg lige, ove sezone je osvojio svoju treću zlatnu medalju, posle 2010. i 2015. godine. Dečaci iz Inđije su ove sezone zasluženo poneli titulu šampiona, budući da su kroz celo takmičenje nanizali sve pobede i u završnicu stigli bez ijednog poraza.

PFLSU15_2016_finale_Indians_01Iako je Inđijce pratila nevolja na putu u Kraljevo, jer im se pokvario autobus, zbog čega su na turnir stigli u poslednji čas i bukvalno iz autobusa istrčali na teren, uspeli su da u drugom meču dana najpre poraze beogradsku ekipu „SBB Vukovi”, a odmah potom i „Kraljevske krune”. Turnir je otvoren utakmicom između Beograđana i Kraljevčana koju su dobili domaćini sa 33 : 22 pa se u poslednjem meču ujedno odlučivalo o tituli.

Mladi „Vukovi” su se tako okitili bronzanim medaljama, dok su Kraljevčani osvojili srebrna odličja. Njima je pripala još jedna nagrada – za najkorisnijeg igrača finalnog turnira (MVP) proglašen je Lazar Perišić.

Osim zlatnih medalja koje su uručene novim starim šampionima Srbije, priznanje je dobio i glavni trener „Meridian Indiansa” Ivan Prskalo kao najbolji trener Pionirske fleg lige Srbije (U15), i to zahvaljujući glasovima trenera svih ekipa koje su ove godine učestvovale u takmičenju.

PFLSU15_2016_finale_Ivan_PrskaloIvan Prskalo biće pomoćnik glavnom treneru fleg reprezentacije Srbije Darku Štableru na predstojećem evropskom prvenstvu koje se početkom avgusta održava u Beogradu.

Ovogodišnje takmičenje u fleg fudbalu za omladinske selekcije počelo je drugog vikenda aprila. Nadmetalo se 13 ekipa koje su bile regionalno podeljene u tri grupe. Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira grupe „Centar”, odnosno četiri turnira za grupe „Sever” i „Jug”, sastali su se ovog vikenda na finalnom turniru koji je održan na Atletskom stadionu u Kraljevu.

„Kraljevske krune”, kao domaćin finala, organizovale su svečanu sportsku priredbu koja je imala i humanitarni karakter jer su se prikupljali dobrovoljni prilozi za pomoć i podršku ustanovi koja brine o deci bez roditeljskog staranja.