Pioniri Meridian Indiansa, utakmicom protiv SBB Vukova iz Beograda u nedelju 25. septembra, započinju takmičenje u Pionirskoj fleg ligi Srbije (U15) u kojoj brane srebrnu medalju osvojenu prošle godine.

Ove sezone u konkurenciji dečaka uzrasta do 15 godina koji igraju tackle verziju fudbala, našlo se pet timova. Pored pomenutih sastava iz Inđije i Beograda, koji i otvaraju prvenstvo, takmiče se i ekipe Wild Boars iz Kragujevca, Royal Crowns iz Kraljeva te branilac titule iz Jagodine – KAF Black Hornets.

Učešćem u Pionirskoj ligi Srbije Indiansi nastavljaju da ulažu svoje resurse i znanje u mlađe kategorije, afirmišuću tako razvoj američkog fudbala u Inđiji i okolini. Šampionski naslovi u pionirskoj fleg kategoriji, u Kadetskoj ligi Srbije (U17), kao i učešće u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u flegu (U15) – samo su neki od velikih uspeha ove sezone koji potvrđuju da KAF Meridian Indians ima izvesno jednu od najboljih škola američkog fudbala u Srbiji.

Pionire Indiansa će tokom nastupajuće lige predvoditi takođe trofejni trener Ivan Prskalo, uz pomoć Igora Kesića i Vase Vorkapića. Prema rečima Prskala, tim je sastavljen od igrača koji su već imali iskustva u igranju s opremom, ali i znatnog broja onih koji će ove sezone prvi put staviti kacigu na glavu i ped na ramena. S tim u vezi, cilj je da se upravo ti igrači što bolje naviknu na opremu, kako bi u budućnosti bili oslonac starijim uzrasnim kategorijama.

O nedeljnim protivnicima Ivan Prskalo je rekao:

– Vukovi u mlađim kategorijama imaju uvek „krupniji” tim, ali je dosadašnje iskustvo pokazalo da to nije presudni faktor. Mi već imamo ustaljenu praksu rada s klincima, razrađen sistem, dobro poznajemo protivnika, pa verujem da ćemo dobro startovati ove sezone – istakao je glavni trener i raninbek Indiansa.

Ranije poznata kao Youth liga Srbije, a od ove godine kao Pionirska liga Srbije (U15), igra se „7 na 7”, a minimalan broj registrovanih igrača za ovo takmičenje morao je da bude 14.

Propozicije takmičenja su jednostavne: sve prijavljene ekipe igraće jednokružno, počevši od predstojećeg vikenda pa sve do 19/20. novembra, a najbolja će biti ona koja bude ostvarila najbolji skor u ligaškom delu takmičenja.

Meč između Meridian Indiansa i SBB Vukova zakazan je za nedelju 25. septembar. Kik-of je od 14.00 sati na terenu sportskog kompleksa „Leje” u Inđiji.