Četvrti vikend Pionirske lige Srbije (U15) ispuniće dva duela – Meridian Indiansi ugostiće vršnjake iz Kragujevca, ekipu Wild Boars, dok će Jagodina biti mesto susreta domaćih Black Hornetsa i gostujućih Royal Crownsa.

Indiansi će drugi put ove sezone, a nakon gotovo jednomesečne pauze, igrati kod kuće. Trenutni lideri na tabeli igraće protiv Divljih veprova koji se nalaze jedno mesto iza, a po svoj prilici, ovaj meč bi mogao da odluči i o novom prvaku države.

Ekipa iz Inđije je ostvarila dva trijumfa, ostavivši protivnike „s nulom” na svojoj strani. Wild Boarsi imaju utakmicu više i skor 2–1, za njih je ovo kolo poslednje, te ukoliko računaju na čelno mesto, ništa drugo osim pobede podmlatka aktuelnih seniorskih šampiona nije u opticaju.

Ivan Prskalo, glavni trener pionira Indiansa, smatra da će glavna prednost njegovog tima u igri protiv Veprova biti tehnička potkovanost i samouverenje igrača.

– Meč dočekujemo posle duge pauze. Trebaće nam neko vreme, kad utakmica krene, da se vratimo u svoj ritam, ali verujem u klince. Treniraju naporno, bili su nosioci igre na nedavno održanom Balkan Bowlu i samouverenja imaju dovoljno. Protivnike poznajemo prilično dobro. Njihov najveći adut su momci koji su prave atlete, ali verujem da će tehnička potkovanost mojih igrača ponovo odneti prevagu na našu stranu – izjavio je Ivan Prskalo.

Utakmica između Meridian Indiansa i Wild Boarsa zakazana je za nedelju 6. novembar, a igraće se na terenu sportskog kompleksa „Leje” od 14.00 časova.