Goran Zec (defanzivni bek – DB), Aleksandar Blažić (ofanzivna linija – OL), Ivan Prskalo (raninbek/trkač – RB), Stefan Borković (vajdrisiver / spoljni hvatač – WR) i Darko Klasan (kiker/šuter) našli su se na spisku od 53 igrača reprezentacije Srbije, koja će se nacionalnim timom Italije odigrati prijateljski meč 13. septembra u Linjanu.

Trening kampovi reprezentacije Srbije, tzv. „trajaut”, održani su u Pančevu krajem avgusta i početkom septembra, u cilju priprema za kvalifikacioni duel sa Mađarskom, zakazan za 10. oktobar ove godine u Beogradu. Pored tog duela, koji je za reprezentaciju Srbije najvažniji ove jeseni, nacionalni tim je planirao da odigra i dve prijateljska meča – najpre s reprezentacijom Italije 13. septembra, a potom sa ekipom „US Eagles” u Beogradu 26. septembra. Nažalost, ta utakmica neće biti odigrana zbog, kako je saopšteno, organizacionih problema američkog sastava, koji je tako bio prinuđen da odustane od putovanja u Beograd.

Uprkos tome, pripreme su nastavljene, a nakon održanih „trajauta”, selektor reprezentacije Srbije Džordž Šarčević najpre je izabrao 141 kandidata, a potom i konačnih 53.
Na spisku reprezentacije Srbije iz redova „Indiansa” našli su se defanzivni bek Goran Zec, ofanzivni linijaš Aleksandar Blažić, trkač Ivan Prskalo, spoljni hvatač Stefan Borković i kiker Darko Klasan. Na proširenom spisku reprezentativnih kandidata našli su se još i lajnbeker Ivan Krković i ofanzivni linijaš Vladimir Ikraš, koji nažalost nisu našli mesto na konačnom spisku reprezentativaca.

Novi glavni trener reprezentacije Srbije je Dag Atkins, iskusni američki strateg koji je ove sezone doneo prvu šampionsku titulu novosadskim „GAT Dukesima” stekavši zvanje najboljeg trenera lige u izboru trenera. Prethodno je osvajao i najjača prvenstva nekoliko država starog kontinenta – Austrije (Danube Dragons), Češke (Prague Black Hawks), Švedske (Carlstad Crusaders). Deo trenerske karijere proveo je i u Finskoj, gde je čak bio i defanzivni koordinator nacionalnog tima 1986. godine.

Pored njega, trenerski kadar čine još: Džordž Šarčević (selektor), Predrag Durlić Vujić (defanzivni koordinator), Petar Vitorović (ofanzivni linijaši), Viktor Todorović (trkači), Predrag Nikolić (risiver), Ljubodrag Anđelković (defanzivni bekovi), Džoš Hepner (defanzivni linijaši), Jovica Jović (lajnbekeri), Bojan Milić (koordinator specijalnih timova) i Mitar Bajčetić (kondicioni trener).
Prijateljski susret Srbije i Italije odigraće se u Linjanu, u nedelju 13. septembra od 15.00 časova.