KAF “Indians” pobedio je gostujući tim iz Mladenovca “Forestlanders” rezultatom 27:12 u 4. kolu Prve lige Jug. Ovom pobedom “Indiansi” su osigurali 1. mesto u svojoj grupi te u playoff susretu očekuju drugoplasirani tim grupe Sever.

Utakmice između ova dva protivnika nikad nisu bile lake, pa ni ovaj međusobni susret nije bio drugačiji. Rezultat naravno govori u prilog suverene igre “Indiansa”, ali na terenu, protiv uvek neugodnih “Šumadinaca”, nije bilo ni malo izvesno.

Da će “Indiansi” ostvariti još jednu pobedu u nizu, postalo je jasno tek u poslednjoj četvrtini, kada je Goran Zec vratio pant za tačdaun i doneo prednost domaćinima od 21:6. Čak i posle ovog poteza, Mladenovčani su uspeli da poentiraju tačdaunom Marija Brauna na pas kvoterbeka Džordana Runija. Ipak, tačku na meč stavio je Adrijan Makleod, LB/RB “Indiansa” trčanjem od 23 jarde.

Međutim, za gledaoce i prijatelje kluba iz Inđija koji su se okupili u veoma velikom broju uprkos nestabilnim vremenskim prilikama, prve tri četvrtine meča nisu bile ni malo uzbudljive kao poslednja. Prvo poluvreme prošlo je u nadmudrivanju odbrana oba protivnika, ne dozvoljavajući napadu da dođe do end zone. Prvo vođstvo pripalo je “Indiansima” trčanjem Ivana Prskala za 15 jardi, ali do “velikog odmora” to je bilo sve što su prisutni na terenu kod OŠ “Jovan Popović” mogli da vide.

Treća četvrtina otpočela je u korist gostiju, kada je Mario Braun postigao tačdaun posle izblokiranog panta Vladimira Dimitrijevića. “Forestlandersi” potom nisu uspeli da pretvore, pa je rezultat u tom momentu bio neizvesnih 7:6. Olakšanje igračima i navijačima “Indiansa” doneo je Adrijan Makleod postignutim tačdaunom nakon trčanja od 18 jardi.

Foto: Dejan Vujanić

Poentiranjem Gorana Zeca i Adrijana Makleoda u poslednjem delu igre, rezultat se na kraju utakmice zaustavio na 27:12 u korist “Indiansa”, te će tako sa 1. pozicije grupe Jug Inđijci dočekati drugoplasiranu ekipu grupe Sever u playoffu. Pobeda u tom duelu vodi u željenu Superligu Srbije.

Do kraja ligaškog dela takmičenja, “Indianse” očekuje još jedan meč u Zemunu protiv “Pirata” koji je planiran da se odigra za vikend 8/9. juna.

KAF „Indians“ se ovom prilikom zahvaljujem velikom broju navijača i prijatelja koji su danas došli da podrže svoj klub i bodre ga u ovom derbi meču!

TOK MEČA

I četvrtina
7:0 – Ivan Prskalo, trčanje 15 jardi; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević

II četvrtina
bez pogodaka

III četvrtina
7:6 – Mario Braun vraćanje posle izblokiranog panta; neuspešno pretvaranje za 2 poena
14:6 – Adrijan Makleod, trčanje 18 jardi; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević

IV četvrtina
21:6 – Goran Zec, vraćanje panta; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
21:12 – Džordan Runi. pas 37 jardi ka Mariju Braunu; PAT neuspešan
27:12 – Adrijan Makleod, trčanje 23 jarde; PAT neuspešan, Darko Klasan