Početak druge superligaške sezone „Indiansi” su ozvaničili 6. decembra okupljanjem tima u Sportskoj hali u Inđiji, gde je održan prvi trening.

Novi predsednik kluba Vasa Vorkapić predočio je ekipi plan rada i priprema do početka sezone, koja se očekuje krajem marta ili početkom aprila 2015. Igračima je predočen i novi disciplinski pravilnik kojim se definišu obaveze igrača i kaznene odredbe u slučaju njihovih nepoštovanja.

Kao i prethodnih godina, pripreme će se odvijati u tri etape. Prva podrazumeva rad na sticanju fizičke snage i kondicije, a taj deo predvodiće Radomir Bata Nikolić, dugogodišnji sajfti i kapiten „Indiansa”. U drugoj fazi, koja je planirana za drugu polovinu januara, igrače očekuje rad na tehničkim detaljima igre i uigravanje tima, kada se očekuje i dolazak pojačanja na kojima uprava već intenzivno radi. Poslednja, treća faza odnosi se na izlazak na teren, uigravanje akcija i odigravanje prijateljskih mečeva.

Radomir Nikolić je izrazio očekivanje da će igrači biti ozbiljni tokom pripremnog perioda, spremni na rad i zalaganje.

„Naši igrači tokom cele godine idu u teretanu. Uradili smo i sad dobru pripremu, što se poslednjih godina pokazalo kao neophodnost i osnov za dalji napredak. Koliko sam primetio, svi igrači koji su došli na ovu ‘prozivku’ su u prilično dobroj formi, tako da ćemo samo nastaviti da dalje radimo i da se što bolje pripremimo za izalazak na teren i za fudbal”, kazao je Bata Nikolić.

Vasa Vorkapić, predsednik KAF „Indians”, zadovoljan je odzivom igrača na početku priprema, istakavši da svi koji su došli mogu da igraju i u seniorskom timu. Plan je da se kondicione priprema odrade na otvorenom, ali će na to uticati i vremenske prilike.

Kada je u pitanju sastav tima, najveći fond igrača „Indiansi” crpe iz svojih mlađih kategorija. Deo njih stasao je za igranje u seniorskom timu, a kroz igranje u juniorskoj ligi dve sezone, stekli su i zavidno iskustvo. Pored toga, nekoliko igrača se vratilo u redove „Indiansa”, a kao i uvek na početku priprema, pojavi se i nekoliko novih momaka.

Uporedo sa pripremnim periodom, uprava kluba intenzivno radi i na dovođenju pojačanja iz inostranstva, koji su značajan resurs ne samo u pogledu broja igrača, već i znanja koja tokom priprema i sezone prenesu saigračima.

Tim povodom, predsednik „Indiansa” Vasa Vorkapić rekao je da klub planira dovođenje inostranog trenera i nekoliko igrača iz inostranstva.

„Kao i prethodnih godina, verujemo da ćemo dovesti dva igrača iz Amerike, a pošto ima promena u pravilniku takmičenja, imamo priliku da dovedemo igrače iz Australije. Takođe, trebalo bi da u novoj sezoni imamo i inostranog trenera. Verujem da ćemo time uspeti da odgovorimo zahtevima takmičenja u Superligi Srbije, a moguće i u nekoj od međunarodnih liga”, izjavio je Vasa Vorkapić.

Otvoren je i poziv svim zainteresovanim momcima koji žele da treniraju američki fudbal i da se priključe ekipi. Dodatne informacije o terminima treninga, teretani i načinu pristupanja ekipi mogu pronaći na sajtu, putem kontakt forme, imejla, zvanične Fejsbuk stranice kluba ili pozivom i sms-om na broj telefona 063 / 748 – 7884.