U nedelju 15. maja održani su prvi fleg turniri U15 fleg lige Srbije. Grupa Sever je igrala u Subotici a grupa Jug u Kraljevu. Indiansi su zabeležili polovičan uspeh sa jednom pobedom i jednim porazom.

Turniri su protekli u prijateljskoj atmosferi. Mlade nade američkog fudbala imale su priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih gradova Srbije i dele strast prema ovom sportu. Videli su se dobri potezi od strane igrača koji tek treba da daju svoj maksimum na narednim turnirima Pionirske fleg lige Srbije. Na osnovu toga šta se sve moglo videti na prvom ovogodišnjem turniru, sigurno nas očekuje zanimljiva pionirska liga.

Turnir grupe SEVER

Na terenu Bratstvo u Subotici, održano je prvo kolo grupe Sever. Pored domaćina učestvovale su i ekipe Inđija Indians i Blacks Bajmok.

Rezultati grupe Sever:

Bajmok Blacks – Inđija Indians 18:34
Subotica Gorillas – Bajmok Blacks 62:12
Subotica Gorillas – Inđija Indians 41:00

Turnir grupe JUG

Turnir u Kraljevu bio je održan na terenu FK Magnohrom, a pored domaćina učestvovale su i ekipe Orlovi Novi Beograd, SBB Vukovi Beograd i Plavi Zmajevi Beograd. Orlovi su na ovom turniru bili najbolji i ostvarili su sve pobede, odmah za njima po broju pobeda idu dečaci iz Kraljeva, pa mladi Vukovi i na kraju novajlije Zmajevi.

Pionirska fleg liga (U15) nastaviće se za vikend 28/29. maja.