„Indiansi” su proteklog vikenda odigrali prvi pripremni meč u novoj sezoni. Sa ekipom „Legionara” iz Sremske Mitrovice, na popularnom „Bronx fieldu”, terenu kod OŠ Jovan Popivić, odigran je skrimidž.

Prvu proveru pred početak nove sezone 2012, „Indiansi” su imali u subotu, 3. marta. Sa novim trenerom i kvoterbekom, Filipom Garsijom, odigrana je prva pripremna utakmica protiv ekipe iz Sremske Mitrovice.

Obe ekipe su ispunile ono što su i planirale, a to je uigravanje ekipe i isprobavanje novih akcija. Naša ekipa imala je i dodatni imperativ dokazivanja jer je ovo bio prvi meč sa novim trenerom i kvoterbekom, Filipom Garsijom, koji je pre svega hteo da vidi igrače na delu, u akciji, i isproba ih na što više pozicija.

Rezultat ovog pripremnog i prijateljskog meča bio je u potpuno drugom planu. Ipak, možda vredi pomenuti da su „Indiansi” postigli tri tačdauna (Petar Đurić, Dejan Vujanić i Filip Garsija), dok su Mitrovčani dali jedan.

Iako još uvek hladno vreme, bez obzira na vedar i sunčan dan, nije dozvoljavalo predugo zadržavanje napolju, nekoliko desetina građana i prijatelja kluba okupilo se da pogleda i podrži „Indianse” u svojoj prvoj nezvaničnoj utakmici u novoj sezoni i sa novim trenerom.

S obzirom na ciljeve odigravanja ovog skrimidža, prikazanu igru, ishod meča i posetu, mogli bismo da zaključimo da je ova pripremna utakmica bila uspešna za obe ekipe. Srdačno se zahvaljujemo ekipi „Legionara” što su nam izašli u susret i odigrali meč.

Uprava kluba, kao i svi članovi „Indiansa”, ovom prilikom čestitaju rođendan i svojevrsni jubilej – desetogodišnjicu postojanja KAF „Legionaries” iz Sremske Mitrovice, najstarijem klubu američkog fudbala u Srbiji. Verujemo da je još mnogo uspešnih sezona i kvalitetnih utakmica pred Vama.