Ekipa “Indiansa” se priprema za novu sezonu. Kakva su im očekivanja pred sezonu, kako teku pripreme i šta je to što je drugačije ove sezone, za naš portal otkirva Stevan Kesić, igrač ovog tima.
Stevan Kesić: “Očekujemo da se ponovi istorijski uspeh iz prošle sezone, a to je ulazak u play-off. Čvrsto verujemo da nam je mesto upravo u društvu 3 najbolja kluba u državi.
Ono čemu se takođe nadamo je proširenje tima u vidu novih članova, kako iskusnih igrača, tako i novih nada. Naš cilj koji ostaje nepromenjen i ove sezone je da povećamo interesovanje ljudi za ono što radimo, i zaslužimo još veću podršku naših navijača”.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim pripremama?

Pripreme su do sada podrazumevale individualni trening igrača u teretani, a prvo zvanično okupljanje Indiansa ove godine zakazano je za 12.1., sa početkom u 21h, u sali TS Mihajlo Pupin u Inđiji, što je ujedno i poziv za sve zainteresovane momke koji bi želeli da se oprobaju u ovom sportu, a možda i postanu deo tima. Zainteresovani nam se mogu pridružiti na istom mestu subotom od 12h i nedeljom od 14h. Sredinom februara planiran je izlazak na teren i početak uigravanja akcija, dok će aktivnosti za sad biti usmerene na kondicionu spremnost, i taj deo priprema vodiće Radomir Nikolić, dugogodišnji kapiten naše ekipe koji se vraća nakon dve sezone provedene u inostranstvu. Prethodne dve godine Radomir je proveo u inostranstvu gde je bio angažovan kao personalni trener, i pritom stekao ogromno iskustvo koje će našoj ekipi mnogo značiti.

Da li ima promena u sastavu tima i da li ćete i ove sezone imati inostrane igrače?

Sastav ekipe je trenutno identičan u odnosu na prošlu godinu, a posebno nam je drago što je sa nama ostao Blair Beck, naš quarterback i prošlogodišnje pojačanje. Uprava kluba je fokusirana na proširenje tima u vidu stranih i domaćih igrača, kao i trenera koji bi bili na čelu Indiansa u narednoj sezoni i posvetili se mlađim saigračima, koji danas čine okosnicu ovog tima.

Izvor: RitamIndjije.rs