highl_trex_saafSrpska asocijacija američkog fudbala sa velikim zadovoljstvom saopštava da je od ove jeseni bogatija za dva nova člana, beogradski klub američkog fudbala „Highlanders“ i KAF „T-Rex“ iz Zemuna.

Nastavljajući rad ne samo na omasovljenju Asocijacije, već pre svega na podizanju kvaliteta svih nivoa takmičenja, od fleg, preko juniorskih do onih u kojima se nadmeću seniori, porodica klubova koji funkcionišu pod okriljem SAAF sa radošću je u svoje redove primila nove članove. Zadovoljstvo je, prema prvim rekacijama „novajlija“, obostrano.

Uveren sam da za naš klub, „Highlanders“, u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala postoje bolji uslovi za razvoj, i igrača, i ekipe i samog kluba. Odluku o pristupanju SAAF, iako sam predsednik, nisam doneo sam, već uz saglasnost igrača koji su se saglasili da je to pravi potez. Nastupati u jedinstvenoj ligi, u kojoj su svi klubovi zajedno, nama kao novima na sceni odgovara,

kaže Borislav Mihajlović, prvi čovek „Hajlendersa“, koji posebno ističe značaj razvoja mlađih starosnih katerogorija i njihovih nadmetanja u američkom fudbalu.

Mi smo se tokom 2009. takmičili u flegu, to želimo da nastavimo, baš kao što želimo i da Asocijaciji doprinesemo po tom pitanju, i naš klub, i ja lično. „Hajlendersi“ su trenutno jedan pravi mali juniorski pokret, jer većinu igrača čine tinejdžeri, ali imamo i starije članove tako da ćemo u sezoni koja predstoji biti pravi spoj mladosti i iskustva. Radujemo se novim izazovima, ističe Mihajlović, koji će u istoriji ovog sporta ostati upamćen kao prvi predsednik Saveza koji je objednio srpske klubove američkog fudbala.

Ništa manje entuzijazma nema ni u zemunskom „T-Rex“-u, mladom klubu koji je ozvaničio svoj nastanak 5. maja 2009. O tome svedoče reči njihovog predsednika, Vladimira Đakiva:

U dosadašnjih šest meseci postojanja fokusirali smo našu pažnju na formiranje ekipe koja bi se najpre nadmetala u fleg-fudbalu, dok smo organizaciono radili i na uspostavljanju osnova za funkcionisanje kluba. U Srpskoj asocijaciji američkog fudbala verujemo da ćemo na pravi način imati onu podršku koja je neophodna za mlade klubove i njihovu viziju razvoja. A naša vizija je upravo ta da se mora krenuti od osnova, od baze, odnosno od najmlađih kategorija. Upravo zato smo oformili tim za nadmetanje najpre u fleg-ligi, a promociju ovog sporta vršimo, između ostalog, i po zemunskim školama željni da organizujemo školske turnire u flegu. Imamo i podršku naše Opštine, pa se nadamo da ćemo kao članovi SAAF krenuti ka ostvarenju naših ciljeva – formiranju stabilnog kluba koji će, počev od nadmetanja najmlađih, dostojno biti reprezentovan i kroz juniorska a potom i seniorska nadmetanja.

Zadovoljstvo sa jedne, zadovoljstvo i sa druge strane. Jedino tako i umemo da postojimo u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala. Dobro nam došli!

preuzeto sa saaf.rs