Pripreme fleg tima „Indiansa“ za novu prvenstvenu sezonu uveliko su u toku. Novi planovi, novi igrači i „novi stari“ trener glavni su aduti inđijskih flegovaca u novoj sezoni u kojoj će biti branioci vicešampionske titule.

Više nego očekivano, u fleg redove „Indiansa“ ove sezone se priključio veći broj novih dečaka uzrasta od 10 do 16 godina. Došlo je do smene generacije, gradi se nova ekipa te rezultati neće biti u prvom planu, otkriva Ivan Prskalo, povratnik na trenersku poziciju fleg tima bordo-belih.

– Počeli smo sa pripremama ranije nego uobičajeno. Plan je da izgradimo novu ekipu koja će biti bar jednako trofejna kao prethodne naše generacije. Ti uspesi su sasvim sigurno i doveli neke nove dečake koji imaju jaku želju da nastave kao njihovi prethodnici. Trenutno nas je 16-17, više nego obično, što je stvarno sjajno – izjavio je Ivan Prskalo, koji se vratio na mesto trenera posle nepune dve sezone.

Dosadašnji trener, Goran Zec, koji je nastavio niz trofeja i pobeda inđijskih „flegića“, zbog privatnih obaveza i takmičenja u Superligi Srbije, prepustio je tu ulogu svom prethodniku.

– Iako sam ja na papiru glavni trener, radiću zajedno sa svojim saigračem Ivanom Krkovićem, koji se dokazao i kao trener juniora. Obojica imamo jednaka zaduženja, on za odbranu, ja za napad, a kao pozicioni treneri pomažu nam Milan Jeftić, Stefan Borković i Igor Kesić, igrači koji su ponikli takođe iz fleg ekipe i koji su veću afirmaciju stekli igrajući u juniorskoj ligi prošle godine, kada su osvojili srebro – pojasnio je Ivan Prskalo.

Fleg-pripreme-2014-1

Sa novim dečacima neminovno je da sledi i novi način i sistem rada. Prskalo je istakao da planira da što bolje pripremi ekipu, da što više nauči igrače i da se kroz utakmice stekne neophodno iskustvo.

– Radimo i na kondiciji i na individulanim stvarima, ali svaki trening i igramo jer je igračima u tom dobu to i najbitnije. Planiramo da se spremimo što bolje i naučimo što više, i igrajući utakmice da skupimo što više iskustva. Medalja ove godine nije prioritet.

Klub „Indians“ i dalje nastoji da održi kontinuitet u radu sa mlađim kategorijama, koji postaju dobra baza igrača, kasnije stičući svoju afirmaciju među seniorima. U tom smislu, posebna pažnja je posvećena nešto drugačijem pristupu.

– Malo smo promenili samu organizaciju treninga i mislim da vreme sada trošimo efikasnije. Radimo od osnove i kako klinci budu napredovali, ići ćemo i na kompleksnije stvari. Mladi smo i „sitni“, ali takvi smo bili i na početku pa smo izrasli u jednu od najboljih fleg ekipa u Srbiji – zaključio je Ivan Prskalo.

Fleg tim „Indiansa“ svoje takmičenje u beskontaktnoj verziji američkog fudbala otpočinje 5 / 6. aprila u grupi „Sever 1“, u kojoj su još branioci trofeja „Sirmium Legionaries“, Pančevo „Panthers“, Klek „Knights“ i Novi Sad „Wild Dogs“. Kao i prošle sezone, i ove će se nadmetati čak 18 timova, ali raspoređenih u četiri grupe po regionalnom principu.

U grupnoj fazi biće održana po dva turnira (5 / 6. april, 10 / 11. maj). Po tri najbolja tima plasiraće se na polufinalne turnire “Sever” i “Jug”, koji se igraju 7 / 8. juna, a zatim će se takođe po tri najbolja tima iz dve polufinalne grupe boriti za šampionsku titulu na finalnom turniru koji je zakazan za 21 / 22. jun.

Treninzi fleg ekipe održavaju se svakog vikenda, subotom od 14 sati, a nedeljom od 18 časova, u sali Tehničke škole „Mihajlo Pupin“, i traju dva sata. Svi dečaci i devojčice uzrasta od 10 do 16 godinu mogu da počnu sa treniranjem, a sve potrebne informacije mogu da se dobiju na broj telefona: 063 / 526 – 065.

Najčešća pitanja >>

Pravila fleg fudbala >>

Fleg-pripreme-2014-2