Indiansi su u svojoj trećoj utakmici ove sezone ostvarili još jednu pobedu! Ekipa “Gorštaci” iz Zemuna savladana je ubedljivim rezultatom 61:0.

Indiansi su današnji meč počeli ubedljivom igrom. “Gorštaci” su krenuli vrlo nesigurno sa mnogo grešaka, što su Indiansi iskoristili i postigli brza dva tačdauna – prvi nakon trčanja Petra Đurića, a ubrzo potom posle atraktivnog pasa Filipe Garsije ka Kregu Hauku od 41 jarde.

Tokom prve dve četvrtine, igra Indiansa obilovala je raznovrsnošću te se na terenu mogao videti veliki broj uspešnih i atraktivnih poteza, dodavanja i trčanja. Jedan od najzanimljivijih detalja u drugoj četvrtini ovog meča bio je ponovo dug pas trenera i kvoterbeka Indiansa, Filipa Garsije, ovog puta ka Milanu Zoraji koji je tim tačdaunom zakucao rezultat na poluvremenu na ubedljivih 42:0.

Atraktivna igra Indiansa nastavila se i u trećoj četvrtini. Tandemi Garsija-Zoraja i Garsija-Hauk ponovo su odlično funkcionisali, te su iz tih akcija proizašla nova dva tačdauna. Pored toga, Garsija je trčanjem od 5 jardi postigao i treći tačdaun. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 55:0.

U poslednjoj četvrtini trener i kvoterbek Indiansa dao je priliku i mlađim igračima da se razigraju na terenu. Oni su sa nekoliko odličnih pasova učinili da ova utakmica i na samom kraju bude zanimljiva. Poslednji tačdaun postigao je Kreg Hauk trčanjem od 15 jardi.

Iako utakmica ni u jednom trenutku nije bila rezultatski neizvesna, Indiansi su još jednom pokazali sigurnost i stabilnost u svakom aspektu igre, što u značajnoj meri daje povoda za entuzijazam i optimizam pred naredni meč koji igraju sa niškim “Imperatorima”, ekipom sa kojom direktno konkurišu za prvo mesto u grupi “Jug” Prve lige Srbije i samim tim plasman u “Sportklub Superligu”.

TOK MEČA

Teren kod OŠ “Jovan Popović”
Gledalaca: 250
Semafor: Indians – Gorštaci 61:0 (22:0, 20:0, 13:0, 6:0)

I četvrtina
6:0 – Petar Đurić, trčanje 12 jardi; PAT neuspešan
13:0 – pas Garsije za Hauka, 41 jard; PAT uspešan, Dimitrijević
15:0 – fambl Gorštaka, uhvaćena lopta u end zoni, sejfti
22:0 – pas Garsije za Luisa, 2 jarde; PAT uspešan, Dimitrijević

II četvrtina
29:0 – Ivan Prskalo, trčanje 1 jard; PAT uspešan, Dimitrijević
36:0 – fambl Gorštaka, Pažin osvojio loptu; PAT uspešan, Dimitrijević
42:0 – pas Garsije ka Milanu Zoraji, 21 jarda; PAT neuspešan

III četvrtina
49:0 – pas Garsije ka Milanu Zoraji, 10 jardi; PAT uspešan, Dimitrijević
55:0 – Filip Garsija, trčanje 5 jardi; PAT neuspešan

IV četvrtina
61:0 – Kreg Hauk, trčanje 15 jardi; PAT neuspešan

Indiansi 5. kolo igraju u gostima. U Nišu će u nedelju 29. aprila, od 15:30, odigrati svoju četvrtu utakmicu ove sezone.