Juniori „Indiansa“ izgubili su u utakmici 2. kola Juniorske lige Srbije. Stari i dobar znanac iz Sremske Mitrovice, ekipa „Sirmium Legionaries“, slavio je na kraju meča sa 23 : 15.

Nakon prilično ubedljivog starta u novoj sezoni prvenstva, juniori „Indiansa“ posustali su pred naletima motivisanih „Legionara“ koji su rezultatsku prednost imali tokom celog meča. Kvoterbek Mitrovčana Nešković uspešnom pas igrom uspeo je da održi rezultatsku prednost.

S druge strane, „Indiansi“ su imali šanse i prilike za preokret, a volja i želja za dostizanjem prednosti „Legionara“ naročito se manifestovala u poslednjoj četvrtini. Nakon vođstva gostiju od 23 : 7, kvoterbek „Indiansa“ Milan Jeftić uputio je precizan pas mladom Borkoviću koji tako poentira, a dodatnim pretvaranjem za dva poena, data je nada za rezultatski priključak.

To se naročito iskazalo u poslednjem napadu „Indiansa“ koji su dva minuta pre kraja meča bili na oko 25 jardi od protivničke end-zone. Nažalost, nijedan od četiri pokušaja nije urodio plodom te su gosti iz Sremske Mitrovice mirno priveli utakmicu kraju.

Tok meča (7 : 15 / 0 : 0 / 0 : 0 / 8 : 8)

I četvrtina
0 : 8 – Nešković pas 24 jarde ka Dumančiću; uspešno pretvaranje za dva
7 : 8 – Jeftić pas 21 jarda ka Vučuroviću; Perać uspešan PAT
7 : 15 – Nešković pas 8 jardi ka Daniloviću; Simić uspešan PAT

II četvrtina
0 : 0

III četvrtina
0 : 0

IV četvrtina
7 : 23 – Nešković trčanje 2 jarde; Simić uspešno pretvaranje za dva
15 : 23 – Jeftić pas 20 jardi ka Borkoviću; Obleščuk uspešno pretvaranje za dva

Sledeći meč „Indiansi“ igraju 18 / 19. oktobra u Pančevu, gde ih očekuje ekipa „Panthersa“.

Posle dva odigrana kola, „Vukovi“ iz Beograda i „Legionari“ iz Sremske Mitrovice nalaze se na deobi 1. mesta, uz bolju gol razliku Beograđana. „Indiansi“ dele 3. poziciju sa ekipom „Mammoths“ iz Kikinde koji imaju bolju gol razliku.

Kompletan pregled rezultata 2. kola i stanje na tabeli možete pogledati na našim stranicama: