Milan Jeftić, jedan od igrača koji je prošao kroz sve selekcije Indiansa a zbog preseljenja je igračku karijeru nastavio u Italiji, nedavno je postao šampion Italije u flag fudbalu sa ekipom Refoli Trieste.

Milan je za naš sajt podelio svoje utiske o ovom izvanrednom uspehu i putu do titule kao i poruke za najmlađe.

Kako se osećate nakon osvajanja titule šampiona Italije u flag fudbalu sa ekipom Muli Trieste?

Broj ekipa koji se takmiče u prvoj Italijanskoj fleg ligi je dvanaest a kada se uzme u obzir da druga fleg liga koja je podeljena na više grupa broji 40 ekipa od kojih samo pobednik, odnosno jedna ekipa ulazi u prvu ligu, dovoljno govori o kvalitetu timova u prvoj diviziji. Samim tim i osećaj koji imam nakon osvajanja titule je odličan, i utoliko veći što smo u finalu pobedili ekipu od koje smo izgubili dva puta tokom regularnog dela sezone, a naročito neprocenjiv jer je ovo prvi put da su Refoli Trieste postali prvaci Italije.

Možete li nam opisati ključne trenutke tokom finalne utakmice ili ključne trenutke tokom sezone koji su doveli do ovog uspeha?

U utakmicu smo usli sa dosta opreza te u prva dva drajva napad nije uspeo da pronađe put do end zone protivnika i akcenat je uglavnom bio na odbrani. Na poluvreme se otislo sa rezultatom 14:13 u našu korist. U drugom poluvremenu Roma Raidersi uspevaju da dva puta postignu tačdaun, ali bez uspešnih pretvaranja, što će se na kraju ispostaviti kao najvažniji razlog naše pobede. Na 26 sekundi do kraja utakmice, ekipa iz Rima ima prednost od 5 poena, mi dobijamo loptu i šansu da pokušamo da preokrenemo rezultat. U tim trenutcima smo pokazali karakter naše ekipe i veru u ono što smo radili tokom cele sezone. Na 2 sekunde do kraja, uspevamo da poentiramo i preokrećemo rezultat na 26:25, sudija svira kraj utakmice, a mi ispisujemo istoriju. Rekao bih da je naša želja za osvajanjem titule, naporan trud i rad na treninzima a pre svega disciplina u igri bila presudna u ovako teskom i napetom finalu.

Kakva je bila sezona u Italiji ove godine?

Sezona je bila vrlo dobra, na Adria bowl-u smo ove godine stigli do finala, ali fokus sezone je svakako bio na osvajanju domaće lige. Regularni deo sezone smo završili na trećem mestu, iza prvoplasirane ekipe Arona 65-ers koji su prošlogodišnji prvaci i ekipe Roma Raidersa. Generalno liga je veoma kvalitetna i puna teških i napetih utakmica u kojima pobednika određuju nijanse. Zbog pravila da samo dve prvoplasirane ekipe idu direktno na finalni turnir, našu kartu za finale smo morali da trazimo kroz plejof.

Da li se vidimo na Adria Bowlu 2024?

Naravno, Adria Bowl svakako predstavlja jedan odličan evropski turnir na kom možemo videti gde smo kao ekipa u odnosu na timove iz cele Evrope. Svakako ćemo učestovati i naredne godine gde će se u Poreču odrzati treći po redu Adria Bowl. Mi sezonu zatvaramo ovog vikenda na Champions Bowl-u (Liga Evropskih Šampiona u fleg fudbalu), gde će nadam se i Indiansi uzeti učesće sledeće godine.

Imate li poruku ili savet za mlade igrače Indiansa i sve mlade ljude koji žele da dođu do uspeha kao što je Vaš?

Poruka mladima koji su tek počeli ili žele da treniraju ovaj sport bi svakako bila da se trud, rad i upornost kako na treninzima tako i na utakmicama isplate. Pred ovim sportom je svakako svetla budućnost a tome svedoči i planiranje o njegovom uvođenju na budućim Olimpijskim Igrama.

Ekipa Indiansa se zahvaljuje Milanu Jeftiću na iscrpnim odgovorima za naš sajt i od srca mu želimo da nastavi sa fudbalskim i životnim uspesima u Italiji.