Ekipa „Legionara“ iz Sremske Mitrovice postala je šampion Arena lige Srbije za 2011. godinu. Na finalnom turniru koji je odigran u nedelju, 21. avgusta u Sremskoj Mitrovici, „Legionari“ su u finalu bili bolji od ekipe „Medveda“ iz Sofije.

U prethodnih mesec dana, po drugi put pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF), odigrana je Arena liga Srbije koja je ove sezone imala međunarodni karakter. Za ovu ligu prijavilo se pet ekipa, dve manje nego prošle godine – Sremska Mitrovica „Sirmium Legionaries“, Mladenovac „Forestlanders“, Požarevac „Outlaws“, Bor „Golden Bears“ i ekipa iz Sofije, „Bears“ (Bugarska).

Među mitrovačkim „Legionarima“ našla su se i dva naša igrača iz seniorske ekipe: Anđelko Markuš i Ivan Prskalo.

Ovosezonsku Arena ligu Srbije su činila dva turnira održana u Drugovcu kod Smedereva i u Boru, dok je završni, finalni turnir, održan u Sremskoj Mitrovici.

Pobednik prvog turnira bila je ekipa „Medveda“ iz Sofije. Oni su, kao i „Legionari“ imali isti skor (3 pobede, 1 poraz), ali zbog pobede u međusobnom duelu, Bugarima se dala prednost. Na drugom turniru održanom u Boru učestvovalo je četiri ekipe jer su se mladenovački „Šumari“ povukli sa takmičenja, a Mitrovčani su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli.

Završni turnir odigrao se u nedelju, 21. avgusta u Sremskoj Mitrovici, na stadionu „25. maj“. Četiri ekipe najpre su odigrale dva polufinalna meča. Pobednici istih igrali su finale, dok su poraženi polufinalisti igrali meč za 3. mesto. Evo i pregleda završnih utakmica:

Polufinale

Požarevac Outlaws – Sofija Bears 6:18
Sirmium Legionaries – Bor Golden Bears 49:6

Meč za 3. mesto

Požarevac Outlaws – Bor Golden Bears 26:0

Finale

Sirmium Legionaries – Sofija Bears 32:18

Ekipa „Legionara“ je tako, posle titule u flegu, osvojila još jedan trofej u zvaničnom takmičenju saveza. Osim tog priznanja, titula najkorisnijeg igrača Arena lige Srbije otišla je u ruke mladom „legionaru“, kvoterbeku Pavlu Neškoviću.

Konačan plasman Arena liga Srbije za 2011. izgleda ovako:

  1. Sirmium Legionaries
  2. Sofija Bears
  3. Požarevac Outlaws
  4. Bor Golden Bears

Inđija „Indians“ čestita ekipi iz Sremske Mitrovice na osvojenoj tituli.