Prvo kolo nacionalnog šampionata Srbije u američkog fudbalu kompletirano je proteklog vikenda kada su odigrane utakmice u okviru „Sport klub Superlige”.

Prema očekivanju, većina favorita ostvarila je svoje prve pobede u novoj sezoni. Tako je branilac titule, ekipa „SBB Vukovi” iz Beograda, trijumfovala veoma lako i ubedljivo na domaćem terenu protiv „Vitezova” iz Kleka. Pančevački „Panteri” rutinski su odigrali protiv „Vojvoda” iz Novog Sada, dok se nešto uzbudljivi meč igrao u Kragujevcu, gde su aktuelni vicešampioni države, „Divlji veprovi”, slavili protiv kraljevačkih „Kruna”. Najneizvesnije i najuzbudljivije je bilo u Čačku. „Plavi zmajevi” iz Beograda su posle nekoliko obrta uspeli da pobede u gostima.

Evo i kompletnih rezultata „Sport klub Superlige”:

Beograd SBB Vukovi – Klek Knights 54:8 (27:0, 14:8, 7:0, 6:0)
Pančevo Panthers – Novi Sad Dukes 23:8 (20:0, 0:0, 0:0, 3:8)
Kragujevac Mozzart Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 32:9 (6:0, 0:3, 19:6, 7:0)
Čačak Angel Warriors – Beograd Blue Dragons 21:27 (0:6, 7:7, 14:0, 0:14)

Podsetimo da je nova sezona nacionalnog prvenstva otvorena pretprošlog vikenda utakmicama Prve lige Jug i Sever. Indiansi su na premijernom meču ubedljivo trijumfovali protiv ekipe iz Požarevca rezultatom 40:6. Pored nas, pobede su ostvarile i ekipe iz Niša, Kikinde i Vrbasa, dok su Mladenovčani i Somborci bili slobodni u prvom kolu:

Prva liga Jug:

Inđija Indians – Požarevac 40:6
Zemun Highlanders – Niš Imperatori 0:59

Prva liga Sever:

Vrbas Hunters – Sr. Mitrovica Sirmium Legionaries 49:0
Novi Kneževac Grofovi – Kikinda Mammoths 6:19

Kompletan i detaljan izveštaj sa utakmica prvog kola možete pročitati na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala.

Indiansi sledeći meč igraju u gostima, u subotu 31. marta, protiv ekipe Forestlanders iz Mladenovca.