Utakmica između Klek Knightsa i Inđija Indiansa, koja je trebala da bude derbi grupe Sever SAAF Superlige, pretvroila se u farsu u režiji sudija iz Zrenjanina (Atila Ereš i Dejan Mihajlov). Na odličnu atmosferu na terenu i odličnu partiju koju su pružile obe ekipe na terenu senku su bacile najblaže rečeno, sporne odluke sudija.

Sporne situacije:

I: Pri rezultatu 28:7 u korist Indiansa, greškom je dosuđen prvi daun za Klek nakon čega su se približili endzoni i poentirali.

II: Na samom kraju utakmice, 1 minut i 50 sekundi do kraja meča, sudija koji meri vreme nije dosudio istek vremena (delay of time) nakon čega je Klek tražio tajmaut. Nakon isteka tajmauta, na pitanje koliko je ostalo vremena do kraja, sudija je odgovorio 1 minut i 8 sekundi (umesto 1 minut i 25 sekundi).

III: Nakon odigrane dve akcije, igrač Indiansa je doživeo povredu (izvrnut zglob). U tom trenutku sudija odbija da zaustavi vreme sudijskim (medicinskim) tajmautom zbog čega je glavni trener Indiansa, Kosta Stojaković, primoran da potroši svoj poslednji tajmaut na meču kako vreme ne bi teklo i kako bi se utvrdila težina povrede igrača.

IV: Nakon sledeće akcije, QB Indiansa „spajkuje“ loptu i ostaje 16 sekundi do kraja. Nakon toga, Indiansi kreću u akciju trčanjem gde su zausavljeni na liniji skrimidža nakon manje od dve sekunde. Igrači se odmah postavljaju na liniju (što su im usput otežavali neki igrači Kleka) i sudija koji meri vreme odmah svira kraj meča ostavljajući i par svojih kolega na terenu u čudu.

V: Klek je imao ukupno 5 jardi kazni na meču, Indiansi oko 80. Uz poštovanje kvaliteta i iskustva ekipe iz Kleka, taj odnos je ipak prevelik.

VI: Treća četvrtina u kojoj su Indiansi konstantno održavali prednost je trajala gotovo 50 minuta (koliko i celo prvo poluvreme). Nakon prelaska ekipe iz Kleka u vođstvo 8 minuta pre kraja, vreme je „iscurelo“ gotovo bez zaustavljanja.

Ekipa KAF Inđija Indians  je svesna da ne poseduje monopol na nepravdu i da su sudijskim odluka oštećene mnoge ekipe ove sezone pa i u mečevima protiv ekipe iz Inđije i zato apeluje kako bi se praksa da sudije ostaju nedodirljive izmenila. Adakevatan sistem kažnjavanja sudija koji konstantno donose loše odluke ali i njihova edukacija su ono na čemu je i te kako potrebno raditi ukoliko želimo regularno prvenstvo i pravedne mečeve.

Nakon ovakvog meča, KAF Inđija Indians nije potpisala zapisnik nakon meča već je napisana žalba u kojoj Indiansi traže da se meč poništi.

Kretanje rezultata:

Kretanje rezultata:
0:7 Dejan Vujanić pas 13 jardi ka Milanu Zoraji, uspešan PAT,
7:7 Igor Vukoje hvatanje 33 jarde,
7:14 Petar Đurić trčanje 70, uspešan PAT,
7:21 Goran Zec vraćanje interepcije 70 jardi,
7:28 Đurić trčanje 20 jardi, uspešan PAT,
14:28 Dragomir Milanović trčanje 85 jardi, uspešan PAT,
21:28 Nemanja Stojković hvatanje 15 jardi, uspešan PAT,
21:35 Mobli trčanje 7 jardi, uspešan PAT,
28:35 Stojković hvatanje 14 jardi, uspešan PAT,
28:42 Ivan Prskalo trčanje 13 jardi, uspešan PAT,
34:42 Milanović trčanje 9 jardi,
40:42 Milanović trčanje 74 jarde,
46:42 Igor Vukoje vraćanje interepcije 33 jarde.