Sport klub Prva liga Srbije startovaće 25/26. marta 2017. godine. Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a završnica takmičenja – meč Serbian Bowl – predviđen je 8/9. jula.

U Sport klub Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti sledeće ekipe, na osnovu plasmana prethodne sezone:

  1. Kragujevac Wild Boars
  2. Beograd SBB Vukovi
  3. Novi Sad GAT Dukes
  4. Pančevo Panthers
  5. Beograd Blue Dragons
  6. Sremska Mitrovica Legionaries
  7. Inđija Meridian Indians
  8. Sombor Celtis

Novi član „elitnog” takmičenja je somborska ekipa Celtis koja je taj status izborila prošle sezone, osvojivši Drugu ligu Srbije, čime je, shodno propozicijama, obezbedila direktan plasman u Prvu ligu.

Iz najvišeg ranga ispali su Imperatori iz Niša.

Sistem takmičenja

Sistem takmičenja je malo izmenjen u odnosu na prošlogodišnji. Sve ekipe će u regularnom delu sezone igrati jednokrožno kroz sedam kola (kao i ranije), ali će borba za plasman u plej-of biti drugačija.

Na osnovu ranga posle sedam odigranih mečeva, prvoplasirani i drugoplasirani tim imaće direktan plasman u plej-of, dok će ekipe koje budu zauzele 3, 4, 5. i 6. mesto igrati wildcard utakmice, i to trećeplasirani protiv šestoplasiranog, a četvrtoplasirani protiv petoplasirane ekipe. Pobednici tih duela obezbediće plasman u plej-of.

Kao do sada, tim koji bude okončao regularni deo sezone na 7. mestu igraće baraž protiv drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi Srbije. Poslednjeplasirani tim napustiće prvi rang takmičenja, dok će prvak Druge lige Srbije obezbediti učešće u najvišem rangu u 2018. godini.

Kalendar takmičenja

Kako je već naznačeno, prvi mečevi počinju 25/26. marta. Regularni deo sezone završiće se 3/4. juna. Wildcard susreti zakazani su 17/18. juna, a već 24/25. juna na rasporedu su polufinala (plej-of) te baraž meč. Konačno, Serbian Bowl, finale Sport klub Prve lige Srbije, igraće se 8/9. jula 2017.

Indiansi se u 1. kolu sastaju sa SBB Vukovima, a raspored mečeva našeg tima izgleda ovako:

1. kolo 25/26. mart | SBB Vukovi – Meridian Indians
2. kolo 8/9. april | Meridian Indians – GAT Dukes
3. kolo 22/23. april | Panthers – Meridian Indians
4. kolo 29/30. april | Meridian Indians – Blue Dragons
5. kolo 13/14. maj | Legionaries – Meridian Indians
6. kolo 27/28. maj | Celtis – Meridian Indians
7. kolo 3/4. jun | Meridian Indians – Wild Boars

Detaljan raspored svih mečeva pogledajte na stranici: Raspored Prve lige Srbije 2017 >>