Jesenji deo sezone je pred nama, a kao i svake godine do sada, juniorska liga Srbije će još jednom privući najviše pažnje. Meridian Indiansi sa uspehom nastupaju u ovom takmičenju još od samog osnivanja. Tim iz Inđije može se pohvaliti brojnim medaljama i trofejima u ovoj kategoriji. Možda još bitnije je to koliko je naš klub stvorio igrača. Neki od njih i dan danas su u klubu, dok su neki drugi već uveliko u inostranstvu.

Ako nekome treba pripisati ove zasluge, Ivan Prskalo je verovatno pravi čovek za to, kao igrač i kao trener. Prskalo je dugi niz godina radio sa mlađim kategorijama kluba i doneo Indiansima nestvaran broj trofeja. Nakon kraće pauze od američkog fudbala, Indiansi će u jesenji deo sezone ponovo ući sa Ivanom Prskalom na mestu glavnog trenera juniorskog tima.

„Posle dve godine van trenerskog posla i jedne nakon završene igračke karijere, vraćam se u klub sa željom da našu decu učinim najškolovanijom ekipom i da igramo fudbal na pravi način. Nije nam u planu da igramo isključivo fizički fudbal kao veliki broj ekipa u Srbiji. Nije nam cilj da se oslanjamo u napadu isključivo na trčanje. Juniore nikada nisam vodio sa mesta glavnog trenera, ali sam ogroman broj igrača već trenirao u nekoj od mlađih kategorija. To je jedan od razloga mog povratka.“ rekao je Prskalo koji se potom osvrnuo i na same planove kluba za predstojeću U19 ligu:

„Plan je da budemo kompletan tim koji zna šta treba da radi u svakom aspektu igre, bez zapostavljanja specijalnih timova. Cilj je dobro se zabaviti i pokazati zašto Indiansi imaju najbolju školu fudbala u Srbiji. Titula nikad nije bila cilj ali titula može biti posledica svega do sada navedenog. Fudbal u Srbiji je u dosta lošoj situaciji a pravilan rad sa mlađim kategorijama je put ka oporavku.“

Treninzi juniorskog tima su uveliko u toku, a Prskalo je pre svega zadovoljan brojem igrača na pripremama:

„Od povratka naših momaka koji su igrali juniorsku ligu u Nemačkoj i bili na kampovima, broj ljudi na treningu se povećao. Svaki trening se radi kvalitetno, od osnova fudbala pa na dalje. Imamo par momaka koji sada imaju 18 ili 19 godina a ja sam ih trenirao kada su imali 7 godina. To dosta pomaže svima i olakšava komunikaciju. Mislim da smo grešili kao klub koji se fokusirao na seniore poslednjih par godina. Želja mi je da fokus vratimo na našu decu i pravilan rad sa njima. Sigurno, mlađi igrači su budućnost ovog kluba i budući nosioci igre u seniorskoj konkurenciji. Nadam se da je to pravac u kojem sad idemo.“ bio je jasan Ivan Prskalo.

Očekuje se da u narednim danima bude objavljen kompletan raspored juniorske lige Srbije. Juniori svoje treninge održavaju na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ utorkom i četvrtkom u 20:00 časova. Takođe, treninzi se održavaju i subotom i nedeljom od 16:00 časova.

Ukoliko želite da se pridružite treninzima a imate manje od 19 godina, to možete uraditi slanjem poruke na našoj Facebook stranici i Instagram profilu ili se javite na broj 062 84 22 465.