Juniorski tim „Indiansa“ se već više od mesec dana intenzivno priprema za nastupajuću Juniorsku ligu Srbije. Momci su zadovoljni dosadašnjim tokom priprema i ne kriju da imaju velika očekivanja u predstojećem takmičenju.

Da im ni tropske temperature ne smetaju, dokaz je velika posećenost treninzima. Tri puta nedeljno na popularnom „Bronx filedu“, terenu kod OŠ „Jovan Popović“, okupi se i do 30 momaka uzrasta od 16 do 19 godina, ali i onih malo starijih koji iskustva igranja među seniorima žele da prenesu na buduće naslednike.

Igrači su zadovoljni dosadašnjim tokom priprema, ali i odzivom i posvećenošću svojih saigrača. Zahvaljujući iskusnim seniorskim igračima, osnovna znanja i veštine igre su značajno unapređeni, brojnost na treninzima omogućava rad na svim pozicijama, i polako se svi uvode i u uvežbavanje akcija. Pored toga, treninzi u teretani, takođe tri puta nedeljno, omogućavaju im da steknu neophodnu fizičku spremnost.

Mladi hvatač Uroš Vučurović, nekada član fleg tima, ne krije da očekuje pobede i u juniorskoj ligi. Zadovoljan je pripremama, smatra da je tim dobar i da će naredni period poslužiti da se svi u timu što bolje uigraju.

– Dosta se radi, a to će doprineti da se dobro uigramo i dobro startujemo u septembru. Očekujem da ostvarimo bar približno iste rezultate kao seniori, ali to neće biti tako lako – izjavio je kratko mladi Uroš Vučurović.

Slično razmišlja i Mile Milošević, takođe hvatač juniorskog tima:

– Pripremama sam zadovoljan. Smatram da imamo dobar tim i da možemo da pobeđujemo.

Podsećamo da svi momci rođeni 1994, 1995, 1996 i 1997. godine mogu da se takmiče u juniorskoj kategoriji jer pravila podrazumevaju učešće momaka od 16 do 19 godina. Međutim, treninzi su otvoreni i dostupni i za one starije i za one malo mlađe koji su tek sada rešili da treniraju, a kojih je na treninzima sve više.

Treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom od 20 časova na terenu kod OŠ “Jovan Popović” i potpuno su besplatni, a ponedeljkom, sredom i petkom u teretani koju igrači plaćaju simboličnih 500 dinara mesečno.

Više detalja možete pronaći na našim posebno uređenim stranicima u okviru sekcije “Juniori”:

Najčešća pitanja >>
Treninzi >>