Juniorski tim „Indiansa“ u pohodu na finale Juniorske lige Srbije i odbranu srebra zaustavila je čačanska ekipa„Angel Warriors“, koja je kao domaćin polufinalnog duela pobedila naš tim sa 40 : 0, i tako se revanširala za poraz u istoj fazi takmičenja prošle sezone.

Momke iz Čačka je do pobede predvodio Stefan Mitrović, koji je već u prvom poluvremenu postigao tri tačdauna – dva trčanjem i jedan pasom ka Andreji Živkoviću, za vođstvo od 24 : 0.

Bojan Ćumurović i Živković domogli su se end-zone „Indiansa“ još po jednom u trećoj i u četvrtoj deonici i tako otklonili sve dileme oko pobednika.

„Ratnici“ će se u finalu sastati sa ekipom „Wild Boars“ iz Kragujevca, koji su u prvom polufinalnom duelu savladali „Sirmium Legionaries“ u Sremskoj Mitrovici sa 23 : 21.

Foto: Aleksandar Blažić
Foto: Aleksandar Blažić

Glavni trener „Indiansa“ i iskusni lajnbeker seniorske selekcije Ivan Krković, koji je uspešno predvodio juniore ove sezone, razlog ubedljive pobede ekipe iz Čačka vidi u njihovoj fizičkoj nadmoći, kvalitetnoj igri i greškama našeg tima.

„Što se utakmice sa ekipom Čačka tiče, nema šta puno da se kaže. Svojom igrom su nas u potpunosti nadigrali u svim segmentima. Nadali smo se da njihova fizička dominantnost neće igrati toliko veliku ulogu, ali ipak jeste. I pored uspešnog skautinga i dobrog poznavanja njihove igre, Čačani su bili prepreka koju ove sezone nismo uspeli da prevaziđemo – što našim greškama, što njihovom kvalitetnom igrom“, smatra Krković, osvrnuvši se dalje na učinak svoje ekipe tokom cele sezone, koja je bila teža nego prošla:

„Očekivanja su nam bila velika, kao što su u svim kategorijama ’Indiansa’, a veliki broj njih smo ostvarili. Tokom cele ove sezone, kako igrački, tako i trenerski kadar, naporno su radili na ostvarivanju teške sezone sa malim brojem igrača. Sa prosečnim brojem od 12 igrača po utakmici i uz mali broj povreda, a uzimajući u obzir sve te okolnosti, mogu da kažem da smo uspešno završili ovu sezonu“, rekao je trener juniora, posebno se zahvalivši na pomoći youth igračima:

„Naravno, moram da napomenem i pomoć naših youth igrača, koji su se odvažili i pomogli svojim starijim saigračima, kako na treninzima, tako i na utakmicama.“

Ivan Krković je na kraju ocenio da je, uprkos svemu, ovo bila uspešna sezona mladih igrača „Indiansa“ koji su svetla budućnost kluba i poželeo im uspeha u budućim sezonama:

„Ovo je bila uspešna sezona, pre svega za naše igrače, a potom i za klub u celini jer smo stvorili jednu svetlu budućnost ’Indiansa’ na čelu sa najtalentovanijim i najiskusnijim mladim igračima u našoj zemlji! Njima želim da se zahvalim, želim im puno uspeha u budućim sezonama i na predstojećem kampu juniorske reprezentacije Srbije“, poručio je Krković.

Foto: Aleksandar Blažić
Foto: Aleksandar Blažić

Tok meča (16 : 0 / 8 : 0 / 8 : 0 / 8 : 0)

I četvrtina
8 : 0 – Stefan Mitrović trčanje 22 jarda; Bojan Ćumurović pretvaranje za dva
16 : 0 – Mitrović trčanje 6 jardi; Saša Tadić pretvaranje za dva

II četvrtina
24 : 0 – Mitrović pas 25 jardi ka Andreji Živkoviću; Ćumurović pretvaranje za dva

III četvrtina
32 : 0 – Ćumurović trčanje 34 jarda; Tadić pretvaranje za dva

IV četvrtina
40 : 0 – Živković trčanje 13 jardi; Nebojša Protić pretvaranje za dva