U 7. kolu nacionalnog prvenstva u okviru Prve lige, grupa Jug, ekipa „Indians“ iz Inđije trijumfovala je nad ekipom „Forestlanders“ iz Mladenovca. Na domaćem terenu kod OŠ „Jovan Popović“, pred oko 250 pristalica i navijača, ostvarena je još jedna sigurna, ubedljiva i značajna pobeda. Rezultat – 33:0.

„Indiansi“ su drug put od početka sezone uspeli da savladaju ekipu iz Mladenovca. Za razliku od prvog meča koji je odigran pre dve meseca i koji je bio ispunjen mnogim tenzijama, ova utakmica 7. kola prošla je znatno lakše, što, mora se priznati, nije bilo očekivano.

Tokom dvoipočasovnog meča igrači „Indiansa“ su pokazali raznovrsnu i sigurnu igru. Podjednako dobro su funkcionisale i odbrana i napad našeg tima. Zahvaljujući dobroj odbrani, ekipa iz Mladenovca nije uspela da nijedan svoj napad realizuje poenima, dok je napad, forsirajući igru trčanjem, zabeležio pet tačdauna.

Takva igra i rezultat su u drugom poluvremenu dali priliku mlađim i neiskusnijim momcima našeg tima da zaigraju. Pre svega, korisne minute sticanja iskustva imao je mladi kvoterbek Milan Jeftić, hvatači Stevan Kukić, Ivan Hemun i Nemanja Knežević, kao i poslednje pridošli defanzivni end Uroš Ćuić.

Jedine mrlje današnjeg meča bila su isključenja trojice igrača zbog nesportskog ponašanja, redom Nemanja Đorđević i Pol Luis iz „Indiansa“ i Ivica Milenković iz „Forestlandersa“, zbog čega im verovatno preti kazna od jedne utakmice neigranja.

U narednom kolu koje se igra već sledećeg vikenda „Indiansi“ su slobodni, a nakon toga, za vikend 16/17. juna gosti su zemunskim „Gorštacima“ koji su danas u neizvesnom meču pobedili Požarevljane rezultatom 28:26. Da podsetimo, ekipa „Imperatori“ iz Niša bila je slobodna u ovom, 7. kolu.

Tok meča

Indians vs Forestlanders 33:0

teren kod OŠ “Jovan Popović”
gledalaca: oko 250

Semafor: 7:0, 19:0, 7:0, 0:0

I četvrtina
7:0 – trčanje Petra Đurića (25); PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević (13)
II četvrtina
13:0 – trčanje Ivana Prskala (22), PAT neuspešan
19:0 – trčanje Filipa Garsije (2), PAT neuspešan
26:0 – trčanje Petra Đurića (25), PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević (13)
III četvrtina
33:0 – trčanje Petra Đurića (25), PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević (13)
IV četvrtina
bez poena