Ekipa Meridian Indians osvojila je šampionsku titulu u kategoriji kadeta (U17), pošto je u finalu pobedila vršnjake iz Jagodine, ekipu Black Hornets, sa 34 : 6. Inđijcima je ovo drugi osvojeni trofej u sezoni, nakon što su titulu najboljih stekli i u okviru Pionirske fleg lige Srbije (U15).

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Aleksandar Borković koji je predvodio tim iz Inđije do pobede sa tri postignuta tačdauna trčanjem, dok je dva puta pasom asistirao hvatačima Milošu Katiću i Stanislavu Ničetinu.

Najveći utisak ostavio je napad ekipe iz Inđije, koji je tokom čitavog meča funkcionisao gotovo bez greške, oslanjajući se podjednako i na igru trčanjem i na pas igru.

Indiansi su već u svom prvom drajvu uspeli da poentiraju. Iako pomalo nervozno u startu, kadeti Black Hornetsa su u drugoj etapi povezali svoje redove i trčanjem Aleksandra Milenkovića smanjili prednost Inđije na jedan posed lopte. Ipak, odbrana Indiansa je do kraja susreta bila usredsređena te je to bilo sve što su Jagodinci postigli, iako su tokom meča imali lepe šanse da smanje rezultat, našavši se pred end-zonom Indiansa više puta.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 14 : 0
07 : 00 – trčanje 45 jardi, A. Borković; PAT A. Borković
14 : 00 – trčanje 7 jardi, A. Borković; PAT A. Borković
2/4 – 7 : 6
14 : 06 – trčanje 10 jardi, Aleksandar Milenković; neuspešno za 2
21 : 06 – pas 50 jardi, A. Borković za Miloša Katića; PAT A. Borković
3/4 – 7 : 0
28 : 06 – trčanje 10 jardi, A. Borković; PAT A. Borković
4/4 – 6 : 0
34 : 06 – pas 14 jardi, A. Borković za Stanislava Ničetina; PAT neuspešan

Osim medalja i pehara za šampione i vicešampione, Srpska asocijacija američkog fudbala nagradila je, u saradnji s trenerima, i najbolje pojedince u grupama „Sever” i „Jug”. Statua najkorisnijeg igrača „Severa” otišla je u ruke Miloša Katića iz Meridian Indiansa, dok je Dejan Srećković iz ekipe Black Hornets proglašen najboljim u grupi „Jug”.

Finale Kadetske lige Srbije (U17) održalo se u Inđiji na terenu sportskog centra „Leje”, u organizaciji kluba iz Inđije i Srpske asocijacije američkog fudbala.

Posebnu zahvalnost zbog pomoći u organizaciji meča KAF Meridian Indians upućuje klubu američkog fudbala Wild Dogs iz Novog Sada i predsedniku Vukašinu Simonoviću

Fotografije: Zoran Pešić