Juniori “Indiansa” pobedili su u 3. kolu Juniorske lige Srbije ekipu “Mammoths” iz Kikinde ubedljivim rezultatom 46:0!

Na terenu kod OŠ “Jovan Popović” i pred oko 100 gledalaca mogla se videti apsolutna dominacija momaka u bordo-belim dresovima. Ekipa “Mamuta” bila je potpuno nemoćna, kako u napadu, tako i u odbrani jer su “Indiansi” tokom celog meča kontrolisali igru i nisu dozvolili opuštanje, uprkos značajnoj prednosti koju su stekli već u prvom poluvremenu (22:0).

Napad je jednako kombinovao trčanje i igru loptom (pas), odbrana je bila usredsređena na protivnika koji je u samo nekoliko navrata uspevao da se približi end zoni “Indiansa”.

Treća četvrtina završena je rezultatom 38:0, pa su u poslednjoj četvrtini priliku da zaigraju dobili igrači sa manjom minutažom.

Tok meča

I četvrtina
6:0 – Milan Jeftić, trčanje 6 jardi
8:0 – Goran Zec, pretvaranje za 2 poena

II četvrtina
14:0 – Filip Turčinović, trčanje 12 jardi
16:0 – Goran Zec, pretvaranje za 2 poena
22:0 – Milan Jeftić, trčanje 2 jarda; PAT neuspešan

III četvrtina
28:0 – Filip Krneta, pas Milana Jeftića 15 jardi
30:0 – Milan Jeftić, pretvaranje za 2 poena
36:0 – Filip Turčinović, trčanje 9 jardi
38:0 – Milan Jeftić, pretvaranje za 2 poena

IV četvrtina
44:0 – Mile Milošević, pas Milana Jeftića 13 jardi
46:0 – Milan Jeftić, pretvaranje za 2 poena

Glavni trener “Indiansa”, Dejan Vujanić”, kratko je posle utakmice rekao da je zadovoljan prikazanom igrom i da ovog puta nije bilo mnogo grešaka, kao na utakmici protiv “Vukova”.

– Sve je bilo krajnje korektno, i što se mojih igrača tiče, i što se tiče gostiju iz Kikinde. Mi smo ispoštovali sve ono što smo radili i naučili u prethodnom periodu, tako da od nastavka takmičenja očekujem još dobrih mečeva i dalje napredovanje mojih igrača – izjavio je posle utakmice Dejan Vujanić.

Sledeća utakmica igra se za sedam dana, kada će juniori “Indiansa” svoju treću utakmicu odigrati u Pančevu protiv domaće ekipe “Panthers”.

JLS - Indians vs Mammoths 2