Dečaci starosti od 16 do 19 godina koji čine juniorsku ekipu „Indiansa“ savladili su u 1. kolu Juniorske lige Srbije favorizovanu ekipu „Vukova“ iz Beograda. Na Adi Ciganliji, na kaju meča zabeležen je rezultat 22:14 za bordo-bele.

Juniori „Indiansa“ uspeli su da već posle prvog poluvremena na odmor odu sa prednošću od 14:0, trčanjem Milana Jeftića za prvi tačdaun u I četvrtini i trčanjem Teodora Katića za drugi tačdaun, uz jedno uspešno pretvaranje, u II četvrtini.

Međutim, domaćini su se posle pauze „vratili“ u igru i postigli dva pogotka uz oba uspešna šuta za ekstra poen, izjednačivši rezultat na 14:14.

Ipak, u poslednjoj deonici igre, kvoterbek „Indiansa“ Milan Jeftić uspešnim pasom ka Filipu Krneti doneo je ponovo vođstvo gostima, a konačan rezultat i pobeda dodatno su osigurani i uspešnim pretvaranjem za dva poena Filipa Turčinovića.

JLS2013_Indians_Vukovi_2

Glavni trener „Indiansa“, Dejan Vujanić, istakao je da je njegov tim imao malo grešaka u napadu i odbrani i da je verovatno to razlog sigurne pobede protiv favorizovanih „Vukova“.

– Na otvaranju prvenstva žreb nas je poslao na najtežeg protivnika u grupi. Imali smo malo grešaka u napadu i odbrani, igrali smo „čisto“, bez faulova. Pohvalio bih sve igrače, a posebno raninbeka Teodora Katića, koji je u najvažnijim trenucima uspevao da osvoji prvi daun – izjavio je Dejan Vujanić i dodao da je zadovoljan igrom, s tim da ima još mogućnosti i prostora za napredak pojedinih igrača.

„Indiansi“ su u 2. kolu, koje se igra 28. septembra, slobodni, a sledeću utakmicu igraju 12. oktobra, kada će na domaćem terenu dočekati ekipu „Mammoths“ iz Kikinde.

Tok meča

SBB Vukovi Beograd – Indians Inđija 14:22 (0:6, 0:8, 7:0, 7:8)

I četvrtina
0:6 – Milan Jeftić, trčanje 2 jarde; neuspešno pretvaranje za dva
II četvrtina
0:14 – Teodor Katić, trčanje 30 jardi; Milan Jeftić, uspešno pretvaranje za dva
III četvrtina
7:14 – Luka Mihajlović, trčanje 3 jarde; Marko Nedeljković, uspešan PAT
IV četvrtina
14:14 – Danilo Sejat, pas 30 jardi ka Filipu Petroviću; Marko Nedeljković, uspešan PAT
14:22 – Milan Jeftić, pas 15 jardi ka Filipu Krneti; Filip Turcinović, uspešno pretvaranje za dva

JLS2013_Indians_Vukovi_3