Pred juniorima „Indiansa“ je polufinalni meč prvenstva Srbije. Konkurent za ulazak u finale je čačanska ekipa „Angel Warriors“, branilac titule šampiona države u ovoj kategoriji. Meč se igra u subotu 16. novembra od 13 časova na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

O igri „Indiansa“ u ligaškom delu takmičenja govore rezultati; četiri ubedljive pobede i gol razlika 142:46. Odlučujuće pobede protiv „Vukova“ i „Pantera“ u Beogradu i Pančevu, kao i dve kod kuće protiv „Mamuta“ iz Kikinde i „Legionara“ iz Sremske Mitrovice, uvrstile su „Indianse“ u sam vrh favorita i ozbiljnih pretendenata na titulu prvaka Srbije.

Ipak, do tog ostvarenja, inđijski „bordo-beli“ moraće da preskoče bar još jednu prepreku. Na svu sreću, pobedom protiv ekipe iz Mitrovice, ta prepreka je postavljena na teren kod OŠ „Jovan Popović“. U goste stiže ekipa „Anđeoskih ratnika“ iz Čačka, koja je u grupi Jug dosadašnjeg toka prvenstva osvojila 2. mesto, uz skor od tri pobede i jedan poraz.

Kvoterbek „Indiansa“, Milan Jeftić, stekao je iskustvo i samopouzdanje igrajući u seniorskoj konkurenciji minule sezone. To iskustvo, za njega kao nosioca igre juniorske ekipe, bilo je dragoceno. I on i većina njegovih saigrača veoma dobro poznaje igru narednog protivnika.

– Stil igre ekipe iz Čačka je za većinu mojih saigrača dobro poznat, pre svega analizirajući njihove igre iz prethodnih juniorskih takmičenja. Ove godine su krenuli u prvenstvo sa veoma malim brojem igrača, ali smatram da su postigli odličan uspeh, plasiravši se u polufinale sa drugog mesta – izjavio je Jeftić pred subotnji polufinalni meč i izrazio velika očekivanja od te utakmice.

– I ja i cela moja ekipa imamo velika očekivanja. Za nas jedino pobeda dolazi u obzir jer igramo pred domaćom publikom i na svom terenu, što je naša prednost – smatra kvoterbek „Indiansa“, osvrnuvši se i na dosadašnju igru svog tima, kao i na tok prvenstva uopšte.

– Igra našeg tima u dosadašnjem delu prvenstva je bila, rekao bih, veoma raznolika. Iz utakmice u utakmicu je jedan deo ekipe, bila to odbrana ili napad, odnosio prevagu, to jest pobedu. Generalno gledano, mislim i da je naša grupa, odnosno grupa Sever, ipak za nijansu bila jača u odnosu na grupu Jug, iz prostog razloga što veliki broj juniora koji igraju u našoj grupi igraju i u startnoj postavi u seniorskoj konkurenciji, dok je na Jugu nešto drugačija situacija.

Drugi polufinalni par čine ekipe iz Kragujevca i Sremske Mitrovice. „Divlji veprovi“ su ostvarili najubedljiviju gol razliku (148:40), uz doduše jedan službeni rezultat (35:0) u 1. kolu, kada „Strawberry Celtsi“ iz Jagodine nisu ni izašli na teren. Ipak, taj podatak ne umanjuje njihov kvalitet i ulogu favorita u tom polufinalnom susretu, smatra Milan Jeftić, i očekuje jednu uzbudljivu i žargonski rečeno „tvrdu“ utakmicu.

– Biće to veoma interesantan meč. Prednost „Legionara“ je svakako pas igra, dok im je mana „kratka“ klupa. Sa druge strane, ekipa „Veprova“ ima mnogo igrača koji su ujedno i reprezentativci, što u juniorskoj, što u seniorskoj konkurenciji, i iz tog razloga očekujem veoma tvrdu utakmicu. Ukoliko moj tim prođe u finale, za protivnika ipak priželjkujemo ekipu iz Sremske Mitrovice – zaključio je mladi kvoterbek „Indiansa“, Milan Jeftić.

Na kraju, ponovimo da se polufinalna utakmica između „Indiansa“ i „Angel Warriorsa“ igra u subotu, 16. novembra, od 13 sati na terenu kod OŠ „Jovan Popović“, te se ovom prilikom ujedno pozivaju svi navijači i ljubitelji američkog fudbala u Inđiji da dođu i podrže juniore na putu do finala.