Juniori „Indiansa“ pobedili su u 5. kolu Juniorske lige Srbije ekipu „Sirmium Legionaries“ iz Sremske Mitrovice 34:13 i tako „overili“ 1. mesto u grupi „Sever“. U polufinalu lige igraće protiv drugoplasirane ekipe „Juga“, čačanskih „Angel Warriorsa“.

Duel dve do sada neporažene ekipe nije imao rezultatski važan značaj jer su se oba tima već ranije kvalifikovala za plejof. Međutim, svaka utakmica dugogodišnjih rivala, ma o kojoj selekciji se radi, ima i karakter prestiža, što sa sobom nosi velika uzbuđenja i motivaciju. Osim toga, pobeda u ovom meču donosi i taktičku prednost za naredne odlučujuće utakmice prvenstva. Naime, pobeda je pobedniku ovog susreta obezbedila 1. mesto u grupi, što znači – lakšeg protivnika u polufinalu (plejofu) i prednost domaćeg terena u tom susretu. Kako ishod ove utakmice i govori, „Indiansi“ su uspeli da sve navedene prilike maksimalno iskoriste.

Ipak, prvo poluvreme utakmice skoro da je bilo nalik onom iz Pančeva od pre dve sedmice. Inđijskom timu, naročito napadu, trebalo je vremena da se „probudi“, a koncentrisanija igra počela je da se uočava tek u drugom delu druge četvrtine. Istini za volju, gosti iz Sremske Mitrovice imali su siguran, tečan napad, bez previše grešaka i sa mnogo preciznih pasova, pa su se veoma brzo kretali do end zone „Indiansa“.

JLS2013_Indians_Legionaries_2

Uprkos početnom vođstvu domaćina, prva čevrtina završena je u korist „Leginara“ (7:6). Iako se, sudeći po inertnoj igri napada „Indiansa“ činilo da će ta prednost biti uvećana, na odmor se otišlo bitnom razlikom u korist „bordo-belih“ od 20:7. Trčanje raninbekova bilo je osujećeno protiv „Pančeva“, ali se u meču protiv „Legionara“ pokazalo kao ključ za preokret.

Već na strartu treće deonice, Mitrovčani su ponovo hitrim napadom postigli tačdaun, koristeći svoj najjači adut – pas igru. Ipak, „Indiansi“ nisu dozvolili rezultatsku neizvesnost. Uz nekoliko sjajnih pasova kvoterbeka Milana Jeftića ka odličnim hvatačima, „Indiansi“ su se brzo primicali end zoni protivnika, a trčanjem je, kao u prvom poluvremenu, bio realizovan napad do konačnih 34:13 za ekipu iz Inđije.

Ovom utakmicom završen je ligaški deo prvenstva za juniore, a polufinalni mečevi igraće se za vikend 16 / 17. novembar. „Indiansi“ će biti domaćini „Anđeoskim ratnicima“ iz Čačka koji su takmičenje u grupi „Jug“ završili na 2. mestu, iza „Wild Boarsa“ iz Kragujevca koji će na svom terenu ugostiti ekipu „Sirmium Legionaries“.

JLS2013_Indians_Legionaries_3

Tok meča

Indians Inđija – Sirmium Legionaries 34:13 (6:7, 14:0, 6:6, 8:0)

I četvrtina
6:0 – Goran Zec, vraćanje intersepcije 100 jardi; neuspešan PAT
6:7 – Danijel Đorđić, trčanje 6 jardi; Miroslav Simić, uspešan PAT

II četvrtina
14:7 – Teodor Katić, trčanje 2 jarda; Teodor Katić, uspešno pretvaranje za 2
20:7 – Goran Zec, trčanje 71 jarda; neuspešno pretvaranje za 2

III četvrtina
20:13 – Pavle Nešković, pas 18 jardi ka Miroslavu Simiću; neuspešan PAT
26:13 – Goran Zec, trčanje 38 jardi; neuspešno pretvaranje za 2

IV četvrtina
34:13 – Teodor Katić, trčanje za 2 jarda; Milan Jeftić uspešno pretvaranje za 2

Kompletan pregled rezultata i tabele regularnog dela prvenstva možete pogledati na našim stranicama:

grupa Sever >>
grupa Jug >>