Juniori „Indiansa“ boriće se za titulu šampiona Srbije pošto su u polufinalnom susretu pobedili čačansku ekipu „Angel Warriors“ rezultatom 30:18. U finalu Juniorske lige igraće protiv „Wild Boarsa“ iz Kragujevca.

Ovaj istorijski uspeh „Indiansa“ nije se nagoveštavao sve do poslednje četvrtine utakmice, kada su domaćini snažnom odbranom i prodornim napadom napravili preokret. Čačani su se pokazali kao izuzetno stabilna ekipa, koja je uprkos malom broju igrača, uspevala da održi prednost 18:16 do kraja treće četvrtine.

Bila je ovo više nego uzbudljiva utakmica, sa mnogo amplituda i preokreta, toliko da bi svaka četvrtina mogla da bude utakmica za sebe. Prva deonica protekla je bez pogodaka i u lukavom odmeravanju snaga ekipa sa obe strane, uz mnogo grešaka na strani „Indiansa“, što je naslućivalo jedan težak i neizvestan meč sa malo poena, međutim već u drugoj četvrtini postignuto je pet tačdaunova.

Ipak, sam početak druge deonice obeležila je teška povreda Aleksandra Dašića iz Čačka, koji je doživeo prelom potkolenice zbog čega je reagovala služba hitne pomoći. Usledio je gotovo polusatni prekid utakmice, a Aleksandar će morati da provede van terena više meseci, do potpunog oporavka.

„Indiansi“ su poveli 8:0 trčanjem kvoterbeka Milana Jeftića i pretvaranjem Gorana Zeca, da bi nakon toga gosti iz Čačka postigli tri vezana tačdauna. „Bordo-beli“ su upeli da se trgnu pred poluvreme, smanjujući rezultat na 18:16.

Treća četvrtina takođe je protekla bez postignutih poena. „Anđeoski ratnici“ su čvrstom odbranom uspevali da sačuvaju prednost iz prvog dela igre, a nervoza u napadu „Indiansa“ više puta je dolazila do izražaja.

JLS2013 - Indians vs Angel Warriors 2

Bio je dovoljan jedan dobar potez da se u redove ekipe iz Inđije vrati samopouzdanje, a to se upravo dogodilo u poslednjoj četvrtini, kada je Goran Zec trčanjem od 52 jarde vratio euforiju i veru u  pobedu. Usledilo je uspešno pretvaranje raninbeka Teodora Katića. Naredni napad Čačana bio je neuspešan, da bi „Indiansi“ u svom poslednjem naletu na utakmici postigli još jedan za konačnih 30:18.

Ovom pobedom ekipa iz Inđije se plasirala u finale Juniorske lige Srbije, gde će protiv „Wild Boarsa“ iz Kragujevca igrati za titulu prvaka Srbije.

U drugom polufinalnom susretu Kragujevčani su bili bolji od ekipe „Sirmium Legionaries“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 29:18. „Indiansi“ i „Wild Boarsi“, dva do sada neporažena tima, sastaće se u finalu koje se igra narednog vikenda.

KAF Indians se zahvaljuje ekipi „Angel Warriors“ iz Čačka na fer i korektnoj borbi, a Aleksandru Dašiću želi lak i brz oporavak.

Tok meča

Indians Inđija – Angel Warriors Čačak 30:18 (0:0, 16:18, 0:0, 14:0)

I četvrtina – bez poena

II četvrtina
8:0 – Milan Jeftić, trčanje za 1 jard; Goran Zec, uspešno pretvaranje za 2
8:6 – Miloš Glavonjić, pas 30 jardi ka Stefanu Mitroviću; neuspešno pretvaranje za 2
8:12 – Stevan Kovačević, trčanje 13 jardi; neuspešno pretvaranje za 2
8:18 – Miloš Glavonjić, pas 95 jardi ka Mitroviću; neuspešan PAT
16:18 – Milan Jeftić, pas 29 jardi ka Goranu Zecu; Teodor Katić, uspešno pretvaranje za 2

III četvrtina – bez poena

IV četvrtina
24:18 – Goran Zec, trčanje 52 jarda; Teodor Katić, uspešno pretvaranje za 2
30:18 – Goran Zec, trčanje 28 jardi; neuspešno pretvaranje za 2

JLS2013 - Indians vs Angel Warriors 3