Pobedom protiv ekipe „Panthers“ iz Pančeva, juniorski tim „Indiansa“ plasirao se u plejof nacionalnog prvenstva u konkurenciji juniora! Na stadionu sprotsko-rekreativnog centra Mladost u Pančevu, „Indiansi“ su slavili rezultatom 40:19.

Iako rezultat sam po sebi odaje utisak da je prilično lako i ubedljivo savladan protivnik, na terenu se to svakako nije moglo zapaziti. Pančevci i Inđijci su oprezno, napeto, ali i sa mnogo grešaka otpočeli današnju utakmicu koja je domaćinima bila nada za plasman u plejof.

U I četvrtini meča na obe strane nije viđen atraktivan fudbal – naprotiv, mnogo grešaka pre svega u napadu, i nešto manje u odbrani, rezultirali su time da se prva deonica igre okonča bez ijednog pogotka. Seriju tačdaunova otvorili su „Panteri“ u II četvrtini, uspešnom pas igrom i uspešnim šutiranjem za ekstra poen.

Ovaj pogodak kao da je „razbudio“ igrače „Indiansa“ koji su na čvrstu odbranu domaćina uspeli da odgovore pas igrom kvoterbeka Milana Jeftića. Dva tačdauna najpre Vučurovića pa potom Davidovića, uz jedno neuspešno i jedno uspešno pretvaranje za 2 poena, preokrenulo je tok igre u korist gostiju, koji su na odmor otišli sa prednošću od 14:7.

U III četvrtini kao da je potpuno drugi tim „Indiansa“ izašao na teren. Sa mnogo više samopouzdanja, bez kardinalnih grešaka u napadu, i uz koncentrisanu i čvrstu odbranu, tim iz Inđije je napravio značajno veću prednost. Odbrana Pančevaca zadavala je mnogo muka inđijskim raninbekovima, tako da je ponovo pas igra bila adekvatno rešenje. Dva pasa Milana Jeftića ka Davidoviću i Goranu Zecu, „odlepila“ su „Indianse“ na 28:7, što je omogućilo da se uđe u sigurniju i mirniju završnicu.

U poslednjoj četvrtini viđena su čak četiri tačdauna, po dva sa obe strane. „Indiansi“ su najpre vraćanjem intersepcije i izblokiranim pantom došli do nedostižnih 40:7, ali ni taj rezultat nije domaćine obeshrabio – postigli su dva tačdauna, smanjivši rezultat na konačnih 40:19.

Tok meča

Panthers Pančevo – Indians Inđija 19:40 (0:0, 7:14, 0:14, 12:12)

I četvrtina
bez pogotka

II četvrtina
7:0 – Dejan Sokolov, pas 6 jardi ka Nikoli Dakiću; Nikola Dedić, uspešan PAT
7:6 – Milan Jeftić, pas 50 jardi ka Urošu Vučureviću; neuspešno pretvaranje za 2
7:14 – Milan Jeftić, pas 22 jardi ka Nikoli Davidoviću; Milan Jeftić ka Davidoviću, pretvaranje za 2

III četvrtina
7:20 – Milan Jeftić, pas 6 jardi ka Davidoviću; neuspešno pretvaranje za 2
7:28 – Milan Jeftić, pas 30 jardi ka Goranu Zecu; uspešno pretvaranje za 2

IV četvrtina
7:34 – Stefan Pačavra, vraćanje intersepcije 25 jardi; neuspešno pretvaranje za 2
7:40 – Peđa Stanojev, vraćanje 15 jardi nakon izblokiranog panta; neuspešno za 2
13:40 – Nikola Dedić, trčanje 1 jarda; neuspešan PAT
19:40 – Stefan Spasić, pas 20 jardi ka Nikoli Đurišiću; neuspešno pretvaranje za 2

Na kraju, nije loše napomenuti da je utakmica odigrana pred punim stadionom sportskog centra Mladost, uz odličnu i prijateljsku atmosferu i podršku brojne publike koja je verno bodrila svoj tim do kraja meča.

Ovom pobedom, „Indiansi“ su osigurali plasman u plejof šampionata. Trenutno se nalaze na 1. mestu ispred mitrovačkih „Legionara“ koji su takođe ostvarili tri pobede u grupi Sever, ali koji imaju nešto lošiju gol razliku.

Preostali mečevi 4. kola

grupa Sever
Sirmium Legionaries – SBB Vukovi Beograd 12:2 (0:2, 6:0, 0:0, 6:0)
Mammoths Kikinda slobodni

grupa Jug
PBB Wild Boars Kragujevac – Royal Crowns Kraljevo 57:20 (15:0, 14:20, 14:0, 14:0)
Angel Warriors Čačak – Golden Bears Bor 35:0 (službeni rezultat – Borani nisu došli na utakmicu)

Konačan plasman u grupi, kao i parovi i domaćini plejof mečeva, biće poznati za dve nedelje, posle susreta „Indiansa“ i „Legionara“. Taj meč odigraće se za vikend 2 / 3. novembar u Inđiji, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Tabela grupa Sever >>
Tabela grupa Jug >>