„Indiansi“ u poslednjem ligaškom kolu Juniorske lige Srbije gostuju u Kikindi, gde ih dočekuje ekipa „Mammoths“. Samo pobeda u ovom susretu osigurava našim momcima plasman u plej-of i borbu za još jedno finale.

Prošle sezone, ova dva kluba su se sastala u Inđiji u 3. kolu, a Indiansi“ su trijumfalno slavili sa 46 : 0. Ove godine, Kikinđani opet nemaju šanse za nastavak takmičenja, ali svojim nastupom ove sezone mogu da budu zadovoljni. Uprkos jednoj pobedi, nijednom protivniku nisu bili „lak zalogaj“.

S druge strane, „Indiansi“ imaju prostora za kalkulaciju, ali je jedna stvar svima u klubu potpuno jasna – sjajna pobeda pre dve nedelje nad beogradskim „Vukovima“ može komotno da se otpiše ukoliko na terenu u Kikindi ne budu dali sve od sebe.

Kandidati za plej-of su i „Legionari“ iz Sremske Mitrovice i „Vukovi“ iz Beograda koji u subotu imaju svoj konačni okršaj. Mitrovčani su u daleko boljoj poziciji jer odlaze na Adu Ciganliju sa maksimalnim učinkom, dok su Beograđani umanjili svoje šanse ubedljivim porazom u Inđiji od 41 : 9.

Matematika je sledeća – „Legionari“ treba da pobede „Vukove“ da bi se „Indiansi“, bez obzira na rezultat u Kikindi, plasirali u finale. Ako pak Beograđani pobede „Legiju“ sa više od 20 poena razlike, a pri tom „Indiansi“ pobede „Mamute“,  juniori „Legionara“ završavaju takmičenje – u suprotnom, ekipe iz Sremske Mitrovice i Beograda plasiraće se u plej-of, a poraz u Kikindi okončaće „Indiansima“ borbu za odbranu vicešampionske titule.

Zato kalkulisanja ne treba da bude – pobeda protiv „Mamuta“ obezbeđuje „Indiansima“ plej-of, bez obzira na rezultat meča na Adi Ciganliji.

Igrači su dobro pripremljeni i motivisani za još jedan uspeh u takmičarskoj sezoni pa nema razloga razmišljati ikako drugačije osim o još jednom slavlju i uspehu ’bordo-belog’ dresa.

Utakmica između „Mamuta“ i „Indiansa“ igra se u nedelju 9. novembra na stadionu ŽAK. Kik-of je zakazan za 13 časova.

Foto: Detalj sa prošlogodišnjeg meča u Inđiji