Utakmicama 5. i ujedno poslednjeg kola nastavlja se takmičenje u Juniorskoj ligi Srbije. „Indiansi“ u nedelju, 3.novembra, dočekuju stare poznanike, „Legionare“ iz Sremske Mitrovice.

I Mitrovčani i Inđijci imaju već osigurano mesto u plejofu prvenstva, međutim važnost ovog susreta jeste u tome što će pobednik ovog susreta biti pobednik grupe Sever, a koji će ujedno biti domaćin polufinalnog meča i dobiti prednost domaćeg terena.

Početak prethodnog meča u Pančevu nije davao nadu u pozitivan ishod za „Indianse“, ali su se stvari do kraja meča isristalisale. Učinjene greške ispravljaju se tokom treninga u dvonedeljenoj pauzi, a motivacija među igračima i trenerima je na visokom novou, smatra Ivan Prskalo, trener raninbekova.

– Imali smo dve nedelje da se pripremimo samo za ovu utakmicu, ali se radilo naporno na ispravljanju grešaka i uigravanja i moram priznati da ekipa izgleda sve bolje i bolje. Iako smo već obezbedili plejof, motivacija je na visokom nivou, kao što verujem da je i u protivničkom taboru jer svi žele da polufinale igraju na domaćem terenu – kazao je iskusni raninbek seniorskog tima, dodajući da je domaći teren mala prednost „Indiansa, da očekuje dobru utakmicu iz koje će njegov tim izaći kao pobednik i drugoplasiranu ekipu „juga“ sačekati na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Osvrćući se na prethodni meč protiv „Pantera“ i greške tada napravljene, kao i na sve učinjeno u dosadašnjem toku prvenstva, Ivan Prskalo smatra da je loš početak u Pančevu posledica termina odigravanja utakmice i s tim u vezi, neiskustvo većeg dela igrača.

– Prethodnu utakmicu nismo otvorili dobro. Pre svega, mislim da je problem bio u terminu utakmice i igranju u gostima. Mnogo momaka je još neiskusno i treba im malo vremena da pokažu sve što umeju na gostujućem terenu. Prvo poluvreme je bilo sa naše strane mnogo lošije, ali smo ipak uspeli da ga završimo sa prednošću. Najjači deo njihove ekipe je defanzivna linija koja nas je sprečila da trčimo, a kada su se kvoterbek Jeftić i hvatači opustili, nastao je preokret – kratko je analizirao igru „Indiansa“ Prskalo, ali istakao da ne očekuje slične probleme protiv Mitrovčana iz više razloga:

– Dolazi nam ekipa koju dobro poznajemo. Igrali smo ranije zajedno juniorske lige. Neće biti puno nepoznatog sa obe strane jer smo mi mogli da vidimo njihove prednosti i mane, kao i oni naše u prve tri utakmice. Njihova najveća prednost, u odnosu na ostale protivnike sa kojima smo se susretali, jeste pravi kvoterbek, a ne neki trkač ili hvatač koji „glumi“ tu ulogu u ostalim ekipama. Ali, opet verujem da imamo najbolje defanzivne bekove u ligi ove godine i da će moći da izađu na kraj sa njim – zaključio je Ivan Prskalo, trener raninbekova u juniorskom timu Inđijaca.

Ponovimo na kraju da se utakmica protiv „Legionara“ igra u nedelju, 3. novembra, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“, a početak derbija kola zakazan je za 14 časova.

U 5. kolu će snage na terenu odmeriti „Panthers“ Pančevo i „Mammoths“ iz Kikinde koji su i domaćini u ovom susretu. Beogradska ekipa „SBB Vukovi“ slobodna je u ovom kolu, mada je praktično i završila svoje takmičenje u Juniorskoj ligi Srbije u prethodnom kolu.