Juniori „Indiansa“ će u okviru 4. kola Juniorske lige Srbije biti domaćini ekipi beogradskih „Vukova“. Nakon tronedeljne pauze i gotovo mesec dana od poslednjeg meča kod kuće, „bordo-beli“ će pred domaćom publikom u nedelju 11. oktobra od 14.00 časova pokušati da ubeleže drugu prvenstvenu pobedu.

U izuzetno značajnom duelu za prolaz u polufinale, „Indiansi“ će dočekati „SBB Vukove“ iz Beograda, na terenu OŠ „Jovan Popović“. Ekipa koja bude izgubila u ovom duelu, značajno će umanjiti šanse da se nađe u plej-ofu.

„Indiansi“ imaju utakmicu manje u odnosu na Beograđane i sa jednom pobedom i jednim porazom nalaze se na 5. mestu. „Vukovi“ na svom kontu imaju ubeležene dve pobede – doduše, meč 2. kola protiv ekipe „Pirate Dragons“ iz Zemuna registrovan je službenom rezultatom 35 : 0. Oba tima u ovaj meč ulaze posle poraza od ekipe iz Sremske Mitrovice, a „Indiansima“ će ovo biti prvi meč posle tri vikenda pauze.

Džejms Fejed, glavni trener „Indiansa“, kazao je da je poraz od „Legionara“ pre svega posledica povrede kvoterbeka Milana Jeftića. Tronedeljena pauza je bila sasvim dovoljna da se Jeftić oporavi te se Fejed nada će njegov tim uspeti da odgovori na izazove koji su postavljeni pred njih.

„Od ‘Legionara’ smo izgubili pre svega zbog povrede našeg kvoterbeka Milana Jeftića. Iako je odbrana igrala vrlo dobro, to nije bilo dovoljno da se nadomesti ozbiljan nedostatak u našem napadu. Protivnici su to osetili i na kraju iskoristili. Proteklih nedelja pratili smo Milanov oporavak. Ukoliko ne bude u potpunosti spreman, naš kvoterbek će biti Stefan Borković, a koncept ćemo prilagoditi njemu. Ako on bude morao da igra, uveren sam da će pojačati našu igru. ‘Vukovi’ su trenutno lideri na tabeli s praktično jednom pobedom ‘iz igre’. Ipak, to je ozbiljna ekipa, ali američki fudbal je igra s usponima i padovima. Ja više razmišljam o tome kako će moj tim reagovati na nove okolnosti i verujem da će odgovoriti tim zahtevima“, rekao je Džejms Fejed.

Meč počinje u 14.00 sati na terenu kod OŠ „Jovan Popović“. Dođite i podržite naše juniore.