Juniori „Indiansa“ odigraće u subotu, 12. oktobra, prvu takmičarsku utakmicu na domaćem terenu u istoriji kluba. U okviru 3. kola Juniorske lige Srbije igraće protiv gostiju iz Kikinde, ekipe „Mammoths“.

Posle jednonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u Juniorskoj ligi Srbije u obe grupe – Sever i Jug. „Indiansi“ su, doduše, dočekali novu utakmicu posle tri sedmice „čekanja“, s obzirom na to da su u 2. kolu bili slobodni, a prvu i za sada jedinu utakmicu odigrali su u Beogradu, 21. septembra, protiv „Vukova“, kada su i slavili rezultatom 22:14.

U 3. kolu će na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ gosti biti „Mamuti“ iz Kikinde, a posebnost ovog susreta karakteriše podatak da će to biti prva zvanična takmičarska utakmica juniora bordo-belih u svom gradu i pred domaćom publikom.

Pripreme ekipe za predstojeći meč nastavljene su odmah nakon prve utakmice. Krenulo se u dalje uigravanje ekipe, analiziran je prethodni meč i sve greške koje su načinjene. Odaziv treninzima je bio veliki, ozbiljnost maksimalna, što potvrđuje i Vukašin Karadžić, mladi lajnbeker iz Novog Sada i jedan od momaka koji su prešli u inđijski klub iz redova ekipe „Dukes“.

– Pre svega, moram da istaknem da je nas petnaestak momaka iz Novog Sada vrlo lepo primljeno. Na treninzima se ozbiljno radi i svi su posvećeni kako saigračima, tako i klubu – istakao je Vukašin Karadžič i dodao da je klub u ovom pripremnom periodu radio pre svega na ispravljanju grešaka iz prethodne utakmice.

Juniori KAF Indians - Trening 7
Detalj sa treninga

– Prva utakmica protiv „Vukova“ je, uopšteno gledano, bila teška, ali uprkos tome, mislim da smo se dobro pokazali. Bilo je mnogo grešaka koje moramo da ispravljamo. Radili smo na ispravljanju tih nedostataka, kako u odbrani, tako i u napadu, zatim i na ispravljanju individualnih grešaka, ali i celokupnom uigravanju ekipe – kaže mladi lajnbeker „Indiansa“, ali u isto vreme smatra da je njegova ekipa najtežeg protivnika u grupi pregrmela i da će u narednim utakmicama biti lakše jer će ceo tim biti i uigraniji.

Kada su u pitanju naredni protivnici, Karadžić je izjavio:

– O ekipi iz Kikinde znamo veoma malo, skoro ništa. Proučavamo njihovu igru iz utakmice protiv „Legionara“. Naša očekivanja od ishoda tog meča su velika, ali ipak mislim da ne treba da ih podcenimo, bez obzira na njihov dosadašnji skor. „Vukovi“ su ih dobili sa manjom razlikom nego „Legionari“, što je bilo iznenađenje za nas, tako da mogu da iznenade – uveren je, ali istovremeno i oprezan Vukašin Karadžić.

Utakmica protiv ekipe „Mammoths“ iz Kikinde zakazana je za subotu, 12. oktobar, sa početkom u 15 časova i igraće se na terenu kod OŠ „Jovan Popović“, na popularnom „Bronx Filedu“.

Raspored 3. kola izgleda ovako:

3. kolo – 12 / 13. oktobar 2013.

SEVER
Indians – Mammoths
SBB Vukovi – Panthers
Sirmium Legionaries slobodni

JUG
Royal Crowns – Angel Warriors
Golden Bears – Strawberry Celts
PBB Wild Boars slobodni