Juniori „Indiansa“ nastavljaju svoj pohod ka odbrani videšampionske titule. Za mesto u finalu boriće se protiv ekipe „Angel Warriors“ u nedelju 16. novembra u Čačku.

Isti datum, isti protivnici, isti motivi kao i pre godinu dana! Jedino je mesto drugačije. Prošle godine su „Indiansi“ na svom terenu slavili sa 30 : 18. Drugu godinu zaredom u plej-ofu sastaju se sa čačanskom ekipom, koja je svoje takmičenje u ligaškom delu, u grupi „Jug“, završila na 1. mestu  sa maksimalnim učinkom od četiri pobede i gol razlikom 102 : 34.

S druge strane, postignuće „Indiansa“ u dosadašnjem toku Juniorske lige Srbije je manje-više poznato. Naši momci su sa drugog mesta grupe „Sever“ overili plasman u polufinale. Ipak, treba spomenuti da se na „severu“ takmičila i jedna ekipa više u odnosu na „jug“ tako da su „Indiansi“ ostvarili isti broj pobeda kao plej-of protivnici, uz jedan poraz.

Jedan od najefikasnijih igrača u redovima „Indiansa“ ove sezone je bio mladi i perspektivan hvatač Stefan Borković, koji je i u prošlom susretu u Kikindi „načeo“ protivnika svojim poentiranjem. Stefan je i očekivao ulazak u polufinale svog tima, mada smatra da je učinak njegove ekipe solidan i da je možda mogao da bude i bolji.

„Ovo je druga godina kako igramo zajedno. Zato mislim da je presudno bilo iskustvo pojedinih igrača u našem timu, uigranost“, ocenio je igru svog tima Borković, osvrnuvši se na igru svojih narednih protivnika.

„Čačak je jaka ekipa. O tome govori i podatak da su ušli kao prvoplasirani tim s juga u polufinale. Mi smo igrali prošle godine takođe polufinale sa njima, i u poređenju sa prošlom godinu, u njihovoj igri nema nekih velikih razllika“, ocenio je mladi hvatač „Indiansa“.

On je izrazio očekivanja da će oba polufinala Juniorske lige biti zanimljiva. Dueli su isti kao prošle godine.

„I Mitrovica i Kragujevac, kao i mi i Čačak, igrali smo prošle godine polufinale. Sudeći po do sada prikazanoj igri, očekujem da će biti velike borbe za plasman u finale. Ja se nadam se da će moj tim ove godine uspeti da osvoji šampionsku titulu, a ako ništa drugo, onda bar očekujem da odbranimo vicesampionsku“, izjavio je Stefan Borković.

Prvi duel plej-ofa igra se danas (15. novembra), od 14 sati na stadionu „25. maj“ u Sremskoj Mitrovici, gde će „Sirmium Legionaries“ dočekati Kragujevac „Wild Boars“.

Kik-of druge utakmice plej-ofa u Čačku zakazan je u 12.30 h na stadionu BIP.

Foto: Detalj sa prošlogodišnjeg meča Indians – Angel Warriors