Juniore „Indiansa“ u nedelju 5. oktobra očekuje utakmica 2. kola Juniorske lige Srbije. Protivnik je dobro poznati rival, ekipa mitrovačkih „Legionara“. Susret dveju ekipa zakazan je za 15 časova.

Posle ubedljivog i furioznog starta protiv novosadske ekipe „Wild Dogs“ u 1. kolu, „Indianse“ očekuje novi izazov u takmičenju. U Inđiju dolaze „Legionari“ iz Sremske Mitrovice, tim protiv kojeg su momci iz Inđije oduvek igrali uzbudljive mečeve.

Prošle sezone naši momcu su ubedljivom pobedom od 34 : 13 osigurali 1. mesto u grupi, što im je omogućilo duel sa relativno lakšim protivnikom u plej-ofu prvenstva. Međutim, tada su obe ekipe imale već osiguran plasman u plej-ofpa sam meč, osim prestiža i taktike, nije imao rezultatski značaj.

Sada je situacija drugačija jer su obe ekipe praktično na početku sezone i sasvim je neizvestan ishod takmičenja u grupi. Iz tog razloga, „Indiansi“ su ozbiljno pristupili pripremama za ovaj meč.

Milan Jeftić, kvoterbek juniorskog tima i jedan od najefikasnijih igrača prethodnog kola, kaže da su iskustvo i zrelost igrača bili na strani „Indiansa“ u meču protiv „Wild Dogsa“, iako su bili malobrojniji od protivnika. Ipak, Jeftić očekuje da će naredna utakmica biti teška i zanimljiva:

„Sa komšijama iz Mitrovice se vrlo dobro poznajemo. Prethodne godine smo odigrali jedan jako težak i zanimljiv meč, a ista očekivanja su i pred ovaj susret. Pripremali smo se dosta dobro tokom dvonedeljne pauze, popravili šta je trebalo da popravimo i sada spremno čekamo duel sa Mitrovčanima“, rekao je kvoterbek naših juniora, dodajući da će ponovo iskustvo saigrača biti jedan od važnijih činilaca za novu pobedu:

„Sigurno je da je naša prednost domaći teren, ali pored toga na našoj strani treba da je i iskustvo jer svi momci u našem timu imaju u proseku tri sezonei iza sebe. Svakako da dobar fudbal neće izostati“, poručio je Milan Jeftić.

Utakmica protiv „Legionara“ iz Sremske Mitrovice igra se u nedelju 5. oktobra od 15 časova, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Foto: Detalj iz prošlogodišnjeg duela