Predstojećeg vikenda startuje Juniorska liga Srbije. Igrači „Indiansa“ gostuju u Beogradu na Adi Ciganliji, gde će prvi meč u svojoj debitantskoj sezoni igrati protiv ekipe „SBB Vukovi“.

Kao što je od ranije poznato, deset ekipa koje su se prijavile za takmičenje podeljene su po regionalnom principu u dve grupe – Sever i Jug. U grupi Sever takmičiće se juniori „Indiansa“ sa još čeiti tima: “SBB Vukovi” Beograd, “Panthers” Pančevo, “Sirmium Legionaries” Sremska Mitrovica i “Mammoths” Kikinda.

„Indiansi“ će svoj prvi meč igrati u subotu, 21. septembra u Beogradu protiv „Vukova“. Glavni trener juniorske ekipe, Dejan Vujanić, kazao je da su pripreme praktično gotove i da je zadovoljan do sada postignutim.

– Imajući u vidu da smo pripreme počeli još krajem juna okupljanjem i omasovljavanjem ekipe, da smo dobili nekoliko potpuno novih igrača, početnika i da su nam se u poslednje vreme priključili i dečaci iz Novog Sada koji su se veoma dobro uklopili u naš sistem, sve ukupno sagledano, moram da istaknem da sam zadovoljan postignutim. Nažalost, nismo uspeli da odigramo sve kontrolne utakmice zbog otkazivanja suparnika, ali smo imali proveru u Pančevu, gde smo se dobro pokazali u svim segmentima igre koje smo tamo uvežbavali – osvrnuo se Dejan Vujanić.

On je takođe istakao da od ekipe očekuje što manje grešaka i da svako u timu da najbolje od sebe.

– U subotu počinjemo takmičenje protiv „Vukova“. Očekujemo da budemo najbolji, da imamo što manje grešaka, a da li će nas to dovesti do plejofa ili finala – videćemo. Ne možemo se osloniti na to ko je kakav bio prošle godine u juniorskoj ligi. Mislim da se svaka od ovih 10 ekipa može naći u finalu – rekao je glavni trener „Indiansa“, Dejan Vujanić.

Pored Dejana Vujanića, juniorski tim „Indiansa“ će voditi iskusni seniori koji su ekipu provodili i kroz ceo period priprema: Ivan Krković, Vladimir Ikraš, Mihalj Koroknai i Ivan Prskalo.

Juniorska liga Srbije će prvi put nositi ime po sponzoru lol.rs, a tradicionalno će se igrati za Trofej „Veljka Makojevića“, u spomen i slavu kragujevačkom uspešnom igraču, treneru i reprezentativcu, koji je tragično preminuo 10. avgusta 2008. godine.

Utakmica protiv „SBB Vukova“ igra se od 16 časova na terenu sa prirodnom travom na Adi Ciganliji (pored stadiona gde nastupa seniorska selekcija „Vukova“).

U grupi Jug takmičiće se sledeće ekipe: “PBB Wild Boars” Kragujevac, “Royal Crowns” Kraljevo, “Strawberry Celts” Jagodina, “Angel Warriors” Čačak i “Golden Bears” Bor.

U obe grupe igraće se jednokružno, a raspored 1. kola izgleda ovako:

1. kolo – 21. septembar 2013.

SEVER
SBB Vukovi – Indians
Sirmium Legionaries – Mammoths
Panthers slobodni

JUG
PBB Wild Boars – Strawberry Celts
Royal Crowns – Golden Bears
Angel Warriors slobodni