Nova takmičarska sezona Juniorske lige Srbije počinje predstojećeg vikenda. „Indiansi” će se boriti u okviru grupe „Sever“, a protivnik na startu prvenstva je ekipa „Pirate Dragons” – novoformirani kombinovani tim ekipa „Blue Dragons” iz Beograda i „Pirates” iz Zemuna. Meč će se odigrati u nedelju 13. septembra od 15.00 časova na terenu kod OŠ „Jovan Popović”.

Za Trofej „Veljka Makojevića” ove godine će se takmičiti 13 timova, dva više u odnosu na prošlu sezonu, podeljenih u dve regionalne grupe – „Sever” i „Jug”. Takmičenju su se ove sezone pridružili već pomenuta kombinovana ekipa „Pirate Dragons” i „Pastuvi” iz Požarevca.

U grupi „Sever” igra sedam timova: „Indians” Inđija, SBB „Vukovi” Beograd, „Wild Dogs” Novi Sad, „Sirmium Legionaries” Sremska Mitrovica, „Mammoths” Kikinda i „Pirate Dragons” Zemun.
Na jugu se okupilo šest ekipa: „Angel Warriors” Čačak, „Wild Boars” Kragujevac, „Imperatori” Niš, „Royal Crowns” Kraljevo, „Black Hornets” Jagodina i „Pastuvi” Požarevac. Igraće se jednokružno, a po dve ekipe iz svake grupe koje budu ostvarile najbolji učinak, plasiraće se u polufinale.

Predvodnik juniora „Indiansa” je Amerikanac Džejms Fejed, koji je istu funkciju obavljao i sa seniorima protekle sezone. Pripreme su počele početkom jula, i odvijale su se ustaljenim rasporedom kroz tri faze: rad na kondiciji i poboljšanju fizičke snage, rad na tehničkim detaljima igre i uigravanje tima, i na kraju uvežbavanje akcija i odigravanje prijateljskog pripremnog meča, koji je odigran u Pančevu protiv „Panthersa”. „Indiansi” su ubedljivo pobedili domaćine sa 39 : 0.

Džejms Fejed je rekao da je veoma ponosan na svoje momke i na napredak koji su ostvarili u prošlom periodu, ističući da „Indiansi” imaju sjajnu budućnost:

„Prva stvar koju smo morali da uradimo je da utvrdimo ko je koliko spreman, sposoban da se nosi sa obaranjima, blokovima, da se oslobodi blokova… Kada smo to učinili, morali smo da uspostavimo naš plan igre i da se uverimo da li svi poznaju pravila. Utakmica u Pančevu je pokazala koliki smo napredak učinili. Taj rezultat nije samo stvar talenta naših momaka, već i realizovanja našeg plana. Prilično sam ponosan na njih i na napredak koji smo postigli”, izjavio je Fejed.

„Indiansi” su se priključili Juniorskoj ligi Srbije u sezoni 2013. godine, kada je osvojena vicešampionska titula. Prošle godine su ‘bordo-beli’ zaustavljeni u polufinalu, izgubivši od ekipe „Angel Warriors” iz Čačka, koje je potom u finalu pobedila kragujevačke „Divlje veprove” i tako osvojila Trofej „Veljka Makojevića”.